'Ej, det gjorde han fandeme ikke!' Superstjerne slog pludselig en prut på scenen til festival

Lewis Capaldi drillede sit publikum fredag aften på Jelling Musikfestival.

(Foto: © Mette Mørk, Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix)

- Shhhh! Shhhh! Be quiet! Silence! Shhhhhh!

Superstjernen Lewis Capaldi fik fredag aften de over 10.000 publikummer foran Jelling Musikfestivals største scene til at være helt stille.

Men hvorfor?

Ville skotten med den imponerende stemme bryde ud i et af sine storslåede hits? Eller måske sige et par vise ord om livet, som dem man kan høre i hans aktuelle Netflix-dokumentar? Eller ville han spille en af sine spritnye sange fra det længe ventede andet album, som udkom for kun én uge siden?

Svaret må ubetinget være nej.

Hitmageren bag 'Someone You Loved' og 'Before You Go' valgte i stedet at stikke mikrofonen godt og grundigt op i sin skotske nummi og flække en prut så højt, at den fik Jellingestenene kort derfra til at ryste.

Lewis Capaldi talte ofte både til og med publikum under koncerten. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

- Ej, det gjorde han fandeme ikke! sagde en midaldrende dame blandt publikum og grinte højlydt, mens hun vekslede blikke med tre teenagepiger ved siden af hende, som var lige så flade af grin.

Lewis Capaldis opfølgende kommentar gjorde ikke pigernes grineflip mindre:

- Det eneste problem med at prutte i en mikrofon er, at man ligesom kan smage prutten i den, når man synger bagefter.

Sekundet efter kommentaren er leveret, valgte Capaldi at vende på en følelsesmæssig tallerken og introducere den næste sang med ordene:

- Og nu kommer der så en sang om mine døde tante…

Konfetti og komik

Til trods for sangenes dybe budskaber om både kærlighed ('Forget Me') og tab ('Before You Go') var det gennem den halvanden time lange koncert umuligt for Lewis Capaldi ikke at fyre jokes af.

Hans indre komiker - som han også er blevet kendt for blandt andet på sin Instagram og i talkshows som 'The Graham Norton Show' - viste sig ved flere lejligheder under koncerten, der også bød på et farverigt videoshow og store konfettikanoner.

Konfetti og god stemning ved Lewis Capaldi på Jelling Musikfestival. (Foto: © Mette Mørk, Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix)

Mens solen under koncerten veltilrettelagt gik ned under horisonten, skinnede en næsten perfekt dramatisk halvmåne over festivalens Store Scene. Med andre ord var der sat de perfekte rammer for, at en musiker denne aften kunne satse alt på de store følelser.

Men den stil passer tilsyneladende ikke Lewis Capaldi, der som en anden stand-up komiker også indledte en samtale med et kærestepar blandt de forreste publikummer og ønskede dem tillykke med, at de nu havde været kærester i to år…

… hvorefter han pointerede, at den næste sang ('Wish You The Best') vil passe perfekt til dem, "når de en dag med tiden kommer til at gå fra hinanden."

  • Sebastian Simonsen, 20 år: - Det var bare en skidegod koncert. Stemningen var også virkelig god, og meget bedre end en koncert, jeg var til i går, hvor folk virkelig skubbede meget. Her gav folk plads til hinanden og var bare vildt søde og rare, det må jeg sgu sige. Og koncerten, altså – ved du hvad, det bliver fandeme ikke bedre. Han hyggede, der var komik, folk grinede, og alle havde det bare hyggeligt. (Foto: © Andreas Bro, DR)
  • Jakob Folmersen, 21 år: - Jeg synes, han var mega fed og mega cool. Det var jo bare musik med følelserne uden på tøjet – han er SÅ nice. Han er heller ikke bange for at lave sjov med sig selv, og det er fedt! (Foto: © Andreas Bro, DR)
  • Simone Leth Kristensen, 23 år: - Jeg var helt vild med koncerten. Jeg er virkelig stor fan, det vil jeg godt indrømme. Jeg så ham også i februar, da han var i København. (Foto: © Andreas Bro, DR)
1 / 3

Åj, altså, a' han ikk' bar' fåkking dejlig?

Halvvejs inde i koncerten skruede den berømte skotte en smule ned for vittighederne, og da kæmpehittet 'Bruises' blev spillet, blev der sunget højt og intenst med fra de fremmødte publikummer i alle aldre.

Tættest på scenen havde en overvægt af unge et sted mellem efterskolealderen og op i 20'erne placeret sig, mens en lige så stor gruppe med et par stænk af gråt hår i toppen nød koncerten lidt længere bagude på den propfyldte plads foran festivalens største scene.

- Åj, altså, a' han ikk' bar' fåkking dejlig? lød det fra en ranglet teenager, mens en rødhåret dame, der stod sammen med sin mand en meter længere fremme, var helt enig:

- Han æ' go, synes du ikke, skat? Det er sgu lige før, man får tårer i æ' øjn.

Det var en højaktuel stjerne, Jelling havde fået på scenen fredag. Capaldi har netop udgivet sit længe ventede andet album, og i april udgav Netflix en dokumentar om musikeren, der åbent taler om sin angst og mentale problemer. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

'Må jeg præsentere... Shaaaawn Mendeeeees!'

Hen mod slutningen af koncerten gjorde Lewis Capaldi sig klar til at spille nummeret 'Pointless', som blandt andet er skrevet sammen med superstjernen Ed Sheeran.

Desværre kunne Ed Sheeran dog ikke komme og synge med, men heldigvis havde Lewis Capaldi inviteret en anden ven.

- Ja, jeg kender jo mange i branchen. Så mine damer og herrer… Må jeg have lov til at præsentere!… Ingen ringere end!…

Forventningen blandt publikum var tårnhøj, og et kæmpebrøl af glæde brød ud, da Lewis Capaldi råbte:

- SHAAAAWN MENDEEEEES!

Tre piger med bøllehatte kunne næsten ikke tro det. Det var for godt til at være sandt!

Og ja… Det var det.

Igen havde Lewis Capaldi taget pis på sit publikum.

Store dele af publikum følte skotten på Jelling. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

- Han er her altså ikke. Sorry. Han er jo en travl fyr, lød det grinende fra skotten, som senere også undskyldte, at han ikke kunne lade være med at lave det lille stunt.

- Ej seriøst, det må man altså ikke joke med, sagde en af de bøllehat-klædte piger med lige dele grin og ærgrelse malet i ansigtet.

Men sådan var det altså at være til Lewis Capaldi-koncert denne aften. Tingene kørte ikke efter et nøje tilrettelagt og timet skema, som var man til gennem-koreograferet Beyoncé-koncert. Heller ikke selvom Lewis faktisk har kaldt sig selv for "Den skotske Beyoncé".

Lewis Capaldi må siges at være et af festivalens absolutte hovednavne. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Helt blæst og mel i munden

Lewis Capaldi havde gemt det bedste til sidst.

Superhittet 'Someone You Loved' fyldte festivalpladsen og fungerede som en enorm dyne over publikum, der trygt lod sig putte af den smågale skotte.

Prutter, pis og pranks til trods trillede tårerne ned ad kinderne på både den rødhårede dame – og de tre piger med bøllehattene.

Det vides ikke, om Lewis Capaldi kan blæse og have mel i munden samtidig. Men hvis man kan slå en prut i mikrofonen, og kort efter røre folk til tårer, så tyder rigtig meget på det.

(Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)