Tømrerlærlingen blev sendt ud af X Factor, men nu udlever han popdrømmen

Fra tømrerlærling til musiker – Lasse Skriver skal spille koncerter fra Aarhus til Allinge.

(Foto: © Clara Hughes, DR)

For et år siden spillede Lasse Skriver til en konfirmation for 60 mennesker.

Nu spiller han for flere hundrede - ligefrem flere tusinde.

Fredag aften spillede han så på Alfreds Scene på Jelling Musikfestival.

For livet har taget en vild drejning for den 19-årige fyr fra Vejle det sidste år, og nu rejser han Danmark rundt med sine egne sange.

Lasse Skriver spillede fredag aften på Jelling Musikfestival, og i løbet af sommeren kan han opleves på flere andre festivaler. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Jelling Musikfestival er dog noget særligt for den unge musiker, der er vokset op få kilometer væk og selv har været gæst flere gange.

- Det er jo på hjemmebane, så det er der noget helt specielt ved. Det er fuldstændig vanvittigt at komme på en festival, jeg er vant til at være på, og så lige pludselig at skulle stå på scenen og optræde foran mine venner. Det er lidt surrealistisk, siger Lasse Skriver kort efter sin optræden.

Det har nemlig været en "drengedrøm" at spille på den hjemlige scene, men for tiden er der faktisk mange drømme, Lasse Skrive udlever.

Blev sendt ud af X Factor

Hvis du ikke har hørt hans single 'Like It', der både spilles i radioen og har næsten syv millioner streams på Spotify, eller du heller ikke har mødt ham på Instagram, hvor han har over 80.000 følgere, så kan du måske genkende ham fra X Factor på TV2.

Der slog den ydmyge tømrerlærling nemlig benene væk under dommerne ved sin audition med George Ezras hit 'Budapest'. Videoen har sidenhen fået næsten to millioner views på YouTube.

- Du er jo next level. Du er jo for vild, ved du det?, lød det fra sanger og dommer Kwamie Liv, da Lasse Skriver dengang sang.

- For helvede, hvor er du vild, sagde Thomas Blachmann imponeret.

Når Lasse Skriver optræder, er det med hans band, der består af en trommeslager, pianist og guitarist. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Alligevel endte dommerne ikke med at tage den unge tømrerlærling med videre til liveshows.

Men noget tyder på, at det måske er gået lige, som det skal.

Dagen efter afsnittet, hvor Lasse Skriver røg ud af programmet, blev vist, tilbød Sony Music ham en pladekontrakt.

Og siden da har han været til flere liveshows, end X Factor på nogen måde kunne tilbyde ham.

- Det er jo en kæmpe drøm, jeg udlever, så jeg prøver bare at have mig selv med i det hele, fortæller Lasse Skriver cirka et år efter, han blev tilbudt pladekontrakten.

- Da jeg læste til at blive tømrer, havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle stå her, sagde Lasse Skriver under koncerten til de glade festivalgæster. (Foto: © Clara Hughes, DR)

'Det er sindssygt'

Men selvom det var en stor drøm for den unge sanger at leve af at lave musik, er det også en hård branche.

Lasse Skriver gik nemlig direkte fra folkeskolen og ind på tømreruddannelsen, hvor han havde et solidt netværk af venner og kolleger, han så hver dag. I musikverdenen går der næsten ikke to dage, hvor han er sammen med de samme mennesker, forklarer han.

- Der er næsten nye mennesker, jeg skal forholde mig til hver dag, og jeg var lige flyttet fra Vejle til København - langt væk fra venner og familie. Det var lidt svært i starten.

- Jeg tror, vi alle har nogle dage, hvor man bare sidder derhjemme og synes, det hele er nederen, siger Lasse Skriver.

- Det var sygt fedt at spille her i Jelling. Der var rigtig mange, jeg kendte - alle mine venner er jo herude, fortæller sangeren. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Han havde nemlig ikke så mange venner og bekendte, da han flyttede til København i oktober sidste år. Men selvom det kan være ensomt til tider, har han fået venner og nyder livet i København til fulde.

- Det fede ved det her liv overgår jo alt det nederen, siger han med et smil.

For selvom det kan være hårdt til tider, betyder støtten fra familie og venner meget. Lasse Skrivers familie er med rundt, når han optræder, og de synes, det er "sygt nice".

Her i Jelling er der mange, der gerne vil have taget billeder med Lasse Skriver, og det er en side, hans venner og familie ikke altid er så vant til at se.

- De er alle lige kommet hen på et tidspunkt og været sådan: "Ej hvor er det vildt, ej hvor er det sindssygt", siger Lasse Skriver efter sin optræden på Alfreds Scene.

Telt, øl og venner

Lasse Skriver lever lige nu drømmen, men han har bare ikke troet på, at drømmen rent faktisk kunne realiseres. Det har han ikke set som en mulighed, da han stod hjemme på værelset og sang for sig selv.

- Det har aldrig nogensinde været en drøm, jeg har turdet snakket om eller håbe på, fortæller han.

- Jeg bliver inspireret af alle musikere. Jeg tror, at alle musikere kan noget unikt, jeg kan lære noget af, siger Lasse Skriver. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Efter hans karriere det seneste år er blevet skudt i gang og har taget fart, er han dog begyndt at drømme endnu større.

- Hvis jeg må få lov til at drømme rigtig stort – og det må jeg jo – så håber jeg, at jeg en dag kan annoncere en verdensturné, fortæller Lasse Skriver med et grin og fortsætter:

- Det lyder sygt at sige!

At blive et kendt ansigt så hurtigt, som han er blevet, kan godt været ret overvældende, og Lasse Skriver skulle også lige vænne sig til det, forklarer han.

Heldigvis er han langtfra blevet træt af det.

- Det er superfedt, når folk kommer over og siger noget til en eller spørger om et billede. Det er noget anerkendelse, jeg får, så det bliver jeg i hvert fald ikke træt af lige foreløbigt, siger han.

- Her til sidst vil jeg ikke se nogle telefoner! Nu skal vi bare danse og have det sjovt, råber han op til aftenens sidste nummer. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Lasse Skriver har som sagt været på Jelling Musikfestival som gæst i mange år, og i år er ingen undtagelse. Selvom han kan feste i backstageområdet, skal han ud på pladsen, ligge i telt og drikke øl med sine venner – som han plejer.

- Det bliver mega fedt, men selvfølgelig ikke helt som de andre år, siger han.