Var slet ikke et match – alligevel fandt de kærligheden sammen på tv

Datingprogrammet 'Vild kærlighed' fik en overraskende afslutning for dette par.

Spoiler-advarsel: Denne artikel handler om tiende og sidste afsnit af 'Vild kærlighed'. Har du ikke set det endnu, kan du gøre det her i DRTV.

Du har måske prøvet situationen, hvor du møder din venindes nye kæreste og finder ud af, at I har gået på samme efterskole. "Nå, hvor pudsigt," tænker du måske.

Eller dengang, du og familien stødte på jeres gamle naboer på charterferien til Mallorca. "Lille verden," sagde din mor, mens du prøvede at undgå for meget akavet smalltalk med nabo-John.

Men forestil dig så, at du melder dig til et datingprogram. Du tropper op, spændt på at møde ti nye fremmede – og så afslører én af de andre deltagere, at han kommer fra samme lille by som dig.

Og ikke nok med det.

I har også lige været på ferie samme sted med få ugers mellemrum. I har gået på samme skole. Og i samme børnehave. Nå ja, og så er der kun 16 dage imellem jeres fødselsdage.

Men I kender altså ikke hinanden.

Det lyder freaky, men det var ikke desto mindre tilfældet for Ida Emilie og Rune, da de første gang mødte hinanden under optagelserne til DR's datingseksperiment 'Vild kærlighed'. Her konstaterede de to fremmede hurtigt, at de altså havde skræmmende mange ting til fælles:

- Jeg kommer fra en meget, meget lille by, så det var sygt nok, at vi var fra samme sted, siger Rune der, ligesom Ida Emilie, er vokset op i den sønderjyske by Hørup, der blot huser omkring 3.000 indbyggere.

- Dér fik jeg fornemmelsen af, at eksperterne nærmest havde måttet siddet og sammenlignet vores data og tænkt: "Perfekt, dér har vi et oplagt par."

I dag er Ida Emilie og Rune blevet kærester. (Foto: © Andreas Bro, DR)

Der var bare ét problem; Rune og Ida Emilie var slet ikke et match.

I stedet havde eksperterne bag programmet sat Ida Emilie sammen med den Tinder-glade Jonas, mens Rune var blevet parret op med 23-årige Julie. Sammen med deres respektive matches skulle de bygge en tømmerflåde, som skulle fragte dem ned langs en smuk flod i det naturskønne Sverige.

- Jeg havde da håbet på, at jeg blev matchet med Rune. Jeg synes, han virkede virkelig spændende, og der var mange af de ting, vi havde tilfælles, jeg gerne ville høre mere om, husker Ida Emilie og fortsætter:

- Men jeg havde også meldt mig til programmet med intentionen om at gå åbent ind til eksperimentet, så jeg prøvede virkelig at være åben og fokusere på Jonas, selvom jeg måske ikke helt kunne se matchet mellem os.

Både Rune, Ida-Emilie og deres respektive matches undrede sig over pardannelsen:

Ville ikke bytte match

Selvom Rune og Ida Emilie brugte de første dag på at sejle og overnatte sammen med deres respektive matches, stod det hurtigt klart, at de havde et godt øje til hinanden. Det mærkede de blandt andet, når alle fem par løbende mødtes til fællescamping.

- Jeg kan huske, jeg var rigtig glad for, at vi fik muligheden for at se hinanden igen, når vi alle sammen var samlet. Det var lidt en lettelse, fortæller Ida Emilie.

Samtidig begyndte idéen om at bytte partnere, så Rune og Ida Emilie kunne være på tømmerflåde sammen, at blomstre – blandt andre også hos Jonas, der selv hurtigt havde konstateret, at han ikke var romantisk interesseret i Ida Emilie.

Hør Jonas' tanker om et partnerbytte:

Hovedpersonerne selv var dog mere skeptiske i forhold til idéen om partnerbytte.

- Jeg havde nok en tanke om, at jeg ikke havde lyst til at bytte partnere, fordi det lidt var at give op på eksperimentet. Og samtidig tænkte jeg, at selv hvis man fik et skævt match, så kan alle vel holde ud at bruge ti dage sammen alligevel, fortæller Rune, der heller ikke havde fundet gnisten med sin partner Julie.

Vild kærlighed

Alligevel kom han på andre tanker.

- Det her handlede jo ikke om, at jeg ville væk fra Julie. Det handlede mere om, at jeg mærkede et potentiale med Ida Emilie, og så blev det jo pludselig svært ikke at lege med idéen om, at vi skulle rokere.

Halvvejs gennem eksperimentet besluttede deltagerne derfor at rykke rundt, så Ida Emilie og Rune alligevel endte på tømmerflåde sammen. En beslutning, der skulle vise sig ikke at være helt dum.

Der puttet og kigget på stjerner, da Ida Emilie og Rune endelig kunne dele telt sammen. (© DR / Story Production)

Et telefonnummer på en kaffekop

I dag, her et halvt år efter optagelserne til 'Vild kærlighed', er Ida Emilie og Rune nemlig blevet kærester. Det blev faktisk allerede få uger efter, de kom hjem fra Sverige.

- Jeg kan huske, Rune gav mig sit telefonnummer på vej hjem i bussen. Han havde fundet en kuglepen og skrevet sit nummer ned på en gammel kaffekop. Det var ret cute, fortæller Ida Emilie med et grin.

Efter hjemkomsten begyndte parret at date, men oplevede hurtigt, at dating i virkelighedens verden var noget lidt andet end i den idylisske svenske natur.

- Da vi kom hjem, blev jeg lidt ramt af sådan en: "Okay, this is real life"-følelse. Nu skulle man pludselig forholde sig til, hvordan det her kunne fungere i virkelighedens verden, husker Rune.

I dag bor Rune på kollegium i Lyngby, mens Ida Emilie netop er flyttet ind i sin egen lejlighed i Holbæk, hvor hun arbejder som jordemoder på Holbæk Sygehus. (© DR / Story Productions)

Og her kom telefonnummeret på kaffekoppen i spil. For mens deltagerne havde været afskåret fra teknologi som mobiltelefoner og sociale medier under optagelserne, skulle parret nu pludselig vænne sig til at kommunikere over sms.

- Vi boede ret langt fra hinanden i starten, og jeg var ret frustreret over, at vi ikke bare kunne ses. Samtidig var jeg meget fokuseret på, at jeg ikke bare ville have et sms-forhold. Det går man hurtigt død i, siger Rune og fortsætter:

- Derfor gjorde jeg en dyd ud af, at vi for eksempel skulle ringe sammen på FaceTime, så vi kunne "mærke" hinanden. Og det gør vi faktisk stadigvæk, siger Rune, der bor i Lyngby, cirka 60 kilometer væk fra Ida, der bor og arbejder i Holbæk.

Se Rune og Ida-Emilie sætte ord på deres tid sammen på tømmerflåden:

Var ikke hinandens typer – troede de

Selvom Rune og Ida Emilie altså ikke startede ud som et match, forlod de alligevel programmet med kærlighed i bagagen. Men parret forstår faktisk godt, hvorfor de ikke blev matchet til at starte med.

- Vi er jo blevet matchet ud fra en række personlighedstests og spørgeskemaer, hvor vi skulle svare på, hvad vi ledte efter i en partner.

- Og jeg tror ikke, jeg vidste, at det var én som Ida Emilie, jeg skulle have. Jeg troede, jeg skulle have en med masser af energi og et kæmpe kreativt drive, der konstant var i gang med ét eller andet, for sådan er jeg selv. Og sådan en type var Julie, som jeg blev matchet med, jo faktisk også, siger Rune og fortsætter:

- Men i virkeligheden havde jeg nok brug for én som Ida Emilie, som kan være en tryg og rolig base for mig. Én, der kan få mig ned i gear. Men det vidste jeg bare ikke selv, så derfor har jeg sikkert underbevidst efterspurgt noget andet, da jeg udfyldte de spørgeskemaer – og derfor blev vi nok ikke matchet.

(Foto: © Andreas Bro, DR)

Ida Emilie er enig.

- Rune var faktisk heller ikke umiddelbart min type, så jeg har helt klart lært, at man nogle gange skal prøve at kigge efter nogle andre ting, end man lige ellers har gjort, når man har datet. Man ved ikke altid, hvad man har brug for, siger hun.

Alligevel kan parret ikke lade være med at være en lille smule skeptisk over for datingeksperternes tilsyneladende mangelfulde match-evner.

- Vi har lidt haft en konspirationsteori om, at vi faktisk var et match, men at vi blev matchet op med de andre med vilje for at skabe lidt drama. Det ville være lidt underligt, hvis det var tilfældet, men det ville jo også være godt tv, siger Rune med et grin, inden Ida Emilie tilføjer:

- Uanset hvad, så synes jeg i hvert fald, vi er et perfekt match.

I påsken tog Ida Emilie og Rune på ferie sammen til Sverige - stedet, hvor deres romance startede. Tidligere har de også været på ferie sammen i München, hvor Rune tidligere har boet som barn, (Foto: © Andreas Bro, DR)