Victor går i 3.g og er direktør i sit eget firma: 'Jeg skal have succes, og så må det koste, hvad det koster'

Victors oplevelser som barn har gjort, at han jagter succesen benhårdt.

(Foto: © Drive Studios, DR / Grafik: Oliver Seppo)

Han spiser tatar med drengene på én af Københavns mest fancy caféer.

Han kører i hurtige biler og øver sig på at spille golf.

Og så går han i 3.g på Øregård Gymnasium i Hellerup samtidig med, at han har sit eget firma, som man kan se i 'Hvem styrer dit liv?'.

Hvem styrer dit liv?

19-årige Victor Lafargue har fart på.

Han har nemlig ikke kun travlt i sit firma Efektiva, hvor han hjælper små og mellemstore virksomheder med online-markedsføring på blandt andet Facebook, Google, Instagram og TikTok.

Han er også en mønsterbryder, der er i fuld gang med at nå hen til sin "destination":

- Jeg skal have succes, og så må det koste, hvad det koster at komme derhen – så må jeg tage til nogle færre fester eller arbejde det hårdere.

Victors motivation er ikke til at tage fejl af. Han vil gerne leve det gode liv med en succesfuld karriere og (masser af) overskud på kontoen.

Victor bruger sin unge alder til sin fordel, når han skal hjælpe firmaer med deres online-markedsføring, for: - Det kan godt være, jeg ikke er super gammel, men jeg er til gengæld født med Facebook i lommen. (Foto: © Drive Studios, DR)

Et liv, der er ganske anderledes end dét, han kommer fra.

Da han var ti år, havnede han nemlig i en periode på et krisecenter med sin mor og tvillingebror. Forældrenes forhold var turbulent og fyldt med skænderier – og på et tidspunkt blev moren og de to små drenge nødt til at søge væk.

Victor har ikke lyst til at komme ind på de nærmere detaljer omkring den periode i hans liv, men han understreger, at han i hvert fald ikke skal havne i en lignende situation igen.

- Den oplevelse har klart været med til at give mig den der motivation til at ville noget andet og mere. Og jeg vil gøre alt, der står i min magt, for ikke at ende sådan et sted igen, siger han og fortæller, at forholdet til hans far i dag er "ret godt".

- Der har været nogle ting, der skulle bearbejdes, og vi skulle lige finde hinanden igen, men jeg har et relativt normalt forhold til ham i dag.

Se: Jeg kunne godt!

Oplevelsen på krisecentret har dog ikke kun været negativ, mener Victor. Den har også været med til at sætte ekstra blus under den drivkraft, han blandt andet har brugt til at starte virksomheden Efektiva med sin tvillingebror Ernesto og kammeraten Albert.

- Jeg har ikke en trang til at bevise noget over for alle mulige andre, men jeg vil gerne vise over for mig selv, at se: "Jeg kunne godt!". Selvom der er nogle, der har tvivlet på mig eller ikke troet så meget på mig, så vil jeg gerne vise, at jeg kan, hvad jeg sætter mig for.

Her ses Victor (til venstre) med sin mor og bror, da han var barn. (© DR)

Det tror han i øvrigt, de fleste kan. Det handler om at kunne se ud over den virkelighed, man selv er opvokset i, mener han.

- Hvis man får et mere nuanceret billede – og for eksempel også ser på, hvordan naboen og ens venner lever – så kan man også se flere muligheder i ens eget liv, tror jeg.

De muligheder har Victor kunnet se gennem mange af sine venner, der kommer fra gode kår i eksempelvis Rungsted og Hellerup nord for København.

- Dér har jeg tænkt: "Det vil jeg også gerne have." Nu går jeg på Øregård Gymnasium, hvor mange af mine venner kommer fra rigtig velstående hjem. Det bruger jeg som motivation, siger han med henvisning til sit gymnasium, hvor blandt andre kronprins Frederik og prins Joachim også har gået.

Se et klip fra programmet her:

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget

Indimellem er det dog også hårdt, medgiver den 19-årige 3.g'er:

- På sociale medier ser man tit sådan nogle guru-typer, der fortæller om, hvor fedt livet er som iværksætter. Men der er også øv-dage, og iværksætterlivet er bestemt ikke for alle. Det er også fucking hårdt. Jeg har også dage, hvor jeg er fucking presset.

Gennem sin medvirken i P3-tv-programmet 'Hvem styrer dit liv?' bliver Victor da også klar over, at det faktisk er temmelig svært at bryde med ens opvækst. Vores forældres baggrund, uddannelse og økonomi er nemlig afgørende for, hvor vi selv ender som voksne.

Victor er dog indtil videre lykkedes med missionen om at få succes i livet ved at fokusere på de positive sider ved sin barndom:

- Man siger jo, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og det tror jeg lidt på. Jeg vil gerne erkende, at det ikke var fedt at være på krisecenter. Det var ikke den fedeste periode i mit liv, men dér mødte jeg også nogle mennesker, der hjalp mig med at komme videre, og det har været med til at gøre mig til det menneske, jeg er i dag.

- Hvis man siger, man kun har fede dage, så lyver man, mener 19-årige Victor. (Foto: © Drive Studios, DR)

Hvor håber du, du er om ti år?

- Om ti år er jeg forhåbentlig færdig med gymnasiet, starter han med et grin.

Så bliver hans tonefald mere seriøst:

- Om ti år er drømmescenariet klart, at jeg og resten af teamet har en sund forretning, der blomstrer og forhåbentlig er blevet relativt stor – og måske også er ekspanderet til Norge og Sverige, siger Victor og slutter:

- Jeg kunne godt tænke mig at skabe en arbejdsplads, hvor det er sjovt at være, og hvor man har lyst til at komme på arbejde. Og så er det altid lidt sjovere, hvis det også er en forretning, der giver overskud.