(Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Vild gadefest i København: Se de festlige billeder fra Distortion

Distortion er skyllet ind over København og er nu nået halvvejs.

Musik, fest, rave, toiletkøer og dåsebajere - midt i København.

Danmarks største og vildeste gadefest og musikfestival Distortion blev skudt i gang i onsdags og fortsætter ugen ud med titusindvis af sommerklædte mennesker, der er klar på at feste ude i solen.

Indtil videre har gadefesten blandt andet budt på hiphop og elektroniske koncerter, afterparties, BørneDistortion, hejsning af en bus - og selvfølgelig den efterhånden ikoniske gratis gadefest på Vesterbro.

Distortion startede for 25 år siden af stifter Thomas Fleurquin, som fik ideen til at holde en flerdages fest i én bydel af København per dag for en lille gruppe af festmennesker.

Men som årene er gået, er Distortion eksploderet i størrelse med flere hundrede tusind festklare mennesker, der deltager, og nu er begivenheden blevet fast inventar i København den første uge i juni med et utal af events og betalingsarmbånd til nogle af de store koncerter.

Distortion fortsætter med en gratis havnefest fredag, hvorefter festerne rykker ud til natklubber og ud til Refshaleøen i weekenden - og slutter på søndag med morgenfest.

Se de stemningsfulde billeder af festglade mennesker i Københavns gader herunder.

 • Så er Distortion i fuld gang igen. Musikfestivalen har fem dage fyldt med gratis gadefester, koncerter og raveparties i København. I år fylder Distortion i øvrigt 25 år! I år startede det hele onsdag med koncerter på Langebro og Rådhuspladsen og slutter i weekenden på Refshaleøen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  1 / 17
 • Distortions legendariske busløft med Raverbus666 er blevet genoplivet i anledning af Distortions 25 års jubilæum. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  2 / 17
 • Vejrguderne er med Distortion, som bader København i fuld sol i de fem dage, festivalen står på. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  3 / 17
 • Distortion indførte betalingsarmbånd i 2012 for at få dækket de gratis gadefester, og det vil sige, at visse koncerter og fester koster noget og kræver armbånd. Flere af de betalte events er udsolgt. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  4 / 17
 • Under Langebro er der normalt et dødt område. Det er der blevet lavet om på under Distortion. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  5 / 17
 • - Det er ikke mig, der er Distortion, det er byen. Somehow har jeg bare fanget den vibe, hvor københavnerne kan lide at være lidt rowdy, loose, frække, men alligevel gode mod hinanden, siger stifter af Distortion, Thomas Fleurquin til P3. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  6 / 17
 • Distortion påvirker trafikken mange steder i København, og flere store veje som Sønder Boulevard, Istedgade og Enghave Plads har været lukket helt for trafik. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  7 / 17
 • Rådhuspladsen er i disse dage et vibrerende udendørs koncertsted. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  8 / 17
 • Flere store rapnavne i dansk musik som Icekiid, Benny Jamz og Lamin har spillet til Distortion sammen med nye, upcoming-navne. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  9 / 17
 • På grund af Covid-19 blev Distortions store gadefester aflyst i 2020 og 2021, men tog revanche i 2022. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  10 / 17
 • Politiet har tidligere vurderet, at omkring 100.000 mennesker deltager i Distortion - dagligt. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  11 / 17
 • Distortion er nok primært fyldt med københavnere, men holdet bag Distortion udtaler selv, at de har 30-40 procent udenlandske gæster til deres betalingsevents. (Foto: © Cesar Maldonado, Distortion)
  12 / 17
 • Festen lever i gaderne og dør ikke ud, fordi koncerterne slutter. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  13 / 17
 • Disse fire personer synger opera på gaden. De kalder sig Don Juan, Orlofsky, Musetta og Violetta og giver Distortion-gæsterne en alternativ musikoplevelse. (Foto: © Cesar Maldonado, Distortion)
  14 / 17
 • Dj's og elektronisk musik har altid været Distortions musikånd. (Foto: © Andreas Konnerup, Distortion)
  15 / 17
 • Træt? Så er det godt, vejene er spærret af under byens gadefester. (Foto: © Flemming Bo Jensen, Distortion)
  16 / 17
 • Distortion er andet end gadefest. Et 600 meter langbord med fællesspisning på Vesterbro er et af de nyere tiltag, der er henvendt til andre målgrupper end festglade unge. (Foto: © Flemming Bo Jensen, Distortion)
  17 / 17