10 sange klar til Dansk Melodi Grand Prix

De 10 sange, der skal kæmpe om at repræsentere Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Norge til maj er nu offentliggjort.

  • Sukkerchok - synger Kæmper for kærlighed (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Julie Berthelsen og Felix Smith er værter ved årets store musikbrag i Gigantium i Aalborg. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Joakim Lind Tranberg - synger All About A Girl (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Thomas Barsøe - synger Just Like Rain (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Bryan Rice - synger Breathing (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • MariaMatilde Band - synger Panik! (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Kat & Silas - synger Come Come Run Away (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Simone - synger How Will I Know (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Kaya Brüel - synger Only Tonight (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
  • Jens Marni - synger Gloria (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / Montage © Type 1)
1 / 10

De 10 sange, der skal kæmpe om at repræsentere Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Norge til maj er netop offentliggjort. Feltet af sangskrivere og kunstnere spænder fra helt store navne fra den internationale musikscene til spritnye talenter.

Når Gigantium i årets grand prix city Aalborg slår dørene op lørdag den 6. februar 2010, venter der publikum og seerne en forrygende aften i musikkens tegn. Konkurrencen om den eftertragtede førsteplads er benhård, og skal findes blandt et dreamteam af musikbegavelser, der i år leverer alt fra ballader til rock, disco, singer-songwriter og popnumre.

Holdene bag de 10 sange er som følger:

Sang nr. 1: Bryan Rice - Breathing Komponist og tekstforfatter: Peter Bjørnskov

Sang nr. 2: Joakim Lind Tranberg - All About A Girl Komponist og tekstforfattere: Lars Halvor Jensen, Martin Michael Larsson, Ronan Keating

Sang nr. 3: MariaMatilde Band Komponist og tekstforfattere: Maria Sejer Matilde Kühl, Mads Haugaard og Marcus Winther-John

Sang nr. 4 Simone - How Will I Know Komponist: Jacob Launbjerg, Tekstforfatter: Andreas Mørck

Sang nr. 5: Jens Marni - Gloria Komponist og tekstforfattere: Svend Gudiksen, Johannes Jørgensen, Noam Halby

Sang nr. 6: Chanée & N'evergreen - In A Moment Like This Komponist: Thomas G:son, Henrik Sethsson, Erik Bernholm Tekstforfatter: Thomas G:son, Henrik Sethsson

Sang nr. 7: Kaya Brüel - Only Tonight Komponist og tekstforfatter: Kaya Brüel

Sang nr. 8: Thomas Barsøe - Just Like Rain Komponist og tekstforfatter: Thomas Karlsson, Joakim Övrenius, Patric Jonsson og Thomas Barsøe

Sang nr. 9: Sukkerchok - Kæmper for kærlighed Komponist og tekstforfattere: Lasse Lindorff, Martin Michael Larsson, Lise Cabble

Sang nr. 10: Kat & Silas - Come Come Run Away Komponist og tekstforfattere: Lise Cabble og Simon Munk

Læs mere om solister, komponister og tekstforfattere på www.dr.dk/grandprix Eller hent elektronisk pressekit som PDF: mgp2010.pressekit.RT3.web.

DR1's underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme har store forventninger til de 10 bidrag og mener, at Danmark kan gå hele vejen: - Lad mig gøre det helt klart: Ambitionen er at finde en vinder, der kan lægge Oslo ned ved det Europæiske Melodi Grand Prix i maj 2010. Vi er sultne efter sejr, og vi har klart materialet til en topplacering, siger han.

Aalborg - Årets Grand Prix City 2010

Der er lagt op til en gigantisk folkefest, når Dansk Melodi Grand Prix 2010 indtager Aalborg lørdag den 6. februar 2010. Tradition og fornyelse vil forsat præge årets store Grand Prix show, som 6.500 publikummer får mulighed for at opleve live i Gigantium, Aalborg, mens resten af Danmark følger med fra kanten af sofaen.

Årets Grand Prix City 2010 er mere end klar til at lade festen begynde. Hele byen arbejder sammen for at skabe en festlig ramme om årets største musikalske begivenhed. Et specialdekoreret Grand Prix-tog fra DSB vil køre mellem København og Aalborg i ugerne op til Melodi Grand Prix.

- Alle vores kulturinstitutioner, kommunens eventafdeling, turistorganisationerne, Aalborg City, Jomfru Ane Gade og Skråen er klar til at skabe en stor fest og masser af aktiviteter omkring Dansk Melodi Grand Prix 2010, siger direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard, og uddyber:

- Aalborg Kongres & Kultur Center har siden 1992, hvor vi havde det danske Melodi Grand Prix for første gang, været klar til at tage i mod denne folkefest. Senest vi og Aalborg kunne byde velkommen til DRs store og festlige show, var i 2006 og 2007. I år håber vi, at sangdysten i Gigantium i Aalborg vil fostre en vinder, der kan blande sig i topplaceringerne i Oslo.

Wildcard

Ud af 541 bud på et Melodi Grand Prix-hit er bare syv sange kommet gennem nåleøjet hos en bredt sammensat bedømmelseskomité. Derudover har DR inviteret tre særligt udvalgte kunstnere på et såkaldt wildcard, så der i alt deltager 10 kompositioner i Dansk Melodi Grand Prix 2010. Idéen med wildcard er født for at kunne variere udvælgelsesprocessen. Det er en måde at invitere komponister, tekstforfattere eller kunstnere, der normalt ikke selv ville finde vej til Melodi Grand Prix'et. For at blive tilbudt et wildcard skal de musikalske kvalifikationer være i top, og modtageren skal med sit bidrag tilføre Melodi Grand Prix'et noget ekstraordinært.

- Det har været en meget omfattende, men også inspirerende proces at lytte alle numrene igennem og der har været mange gode bud blandt de indsendte bidrag. Nu har vi fundet de 10 rigtige og jeg glæder mig meget til, at vi i dag deler navnene bag sangene med resten af Danmark. Jeg er desuden rigtig glad for årets tre wildcards. De har alle et meget højt niveau og bidrager til at gøre oplevelsen endnu større både i Gigantium og i tv-showet, fortæller DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme.

Vejen til sejren

Af de 10 sange udpeger seerne og en fagjury bestående Paw Lagermann fra Infernal, Camille Jones - dansk sangerinde med adskillige udenlandske hits, koreograf og instruktør Kenneth Kreutzmann, komponist Bent Fabricius Bjerre og endnu tre kommer til, i fællesskab fire sange, der skal kæmpe mod hinanden i to semifinaler. Seerne alene stemmer derefter på de to bedste sange, som til sidst duellerer i finalen og dermed får muligheden for at gå sejrsgang i Oslo. Med andre ord skal vinderen synge sin sang tre gange, inden sejrsrusen kan begynde.

De syv fagjurymedlemmers stemmer vil vægte 50 pct., når de 10 deltagere skal skæres ned til fire. De andre 50 pct. er seernes stemmer. Undervejs vil juryen kommentere på sangene, så det bliver lettere - eller sværere - for seerne at træffe deres afgørelse. Når vinderen skal findes blandt de fire semifinalister, er det udelukkende seerne, der kan stemme.

Først på P4

Alex Nyborg Madsens nye eftermiddags program "Madsen" er udnævnt til officielt Grand Prix program. Programmet sendes alle hverdage kl. 14.00 - 15.00. Hver dag fra mandag til fredag i ugen op til Dansk Melodi Grand Prix 2010 lancerer "Madsen" eksklusivt 2 af feltets 10 sange i deres fulde længde.

Programmet "Madsen" udlodder sammen med de regionale stationer et antal eksklusive VIP-pakker, hvor lytterne får mulighed for at vinde en pakke bestående af billetter med grandprix toget, billetter til showet i Aalborg samt adgang til afterparty og overnatning på hotel i Aalborg.

dr.dk/grandprix

DR's officielle grandprix site har siden efteråret løbende bragt nyheder og reportager om optakten til Dansk Melodi Grand Prix 2010. Aktiviteterne vil intensiveres igennem hele januar og kulminere med eksklusive interviews, billedserier fra backstage samt specielle live sendinger på nettet på selve aftenen, m.m.

Eldorado

Jørgen Mylius udlodder i forskellige konkurrencer signerede cd'ere og programmer i hans program Eldorado. Han vil desuden selv tage imod 4 særligt heldige gæster backstage, forud for afviklingen af det store show i Aalborg - hvor han også selv medvirker. Læs mere om årets Melodi Grand Prix på www.dr.dk/grandprix

2. Anne Sofie Christensen Bau 1. Charlotte Gylstorff Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter