10 søndage med danske sange, pigekor og kendte solister

Den populære koncertserie 'Din Danske Sang' med DR PigeKoret, dirigent Phillip Faber og kendte gæstesolister kan opleves de kommende 10 søndage på DR K.

De seneste tre år har mange tusinde danskere sunget danske sange sammen med DR PigeKoret og dirigent Phillip Faber i DR Koncerthuset. De har nemlig haft billet til korets populære koncertserie 'Din Danske Sang', hvor koret har stillet skarpt på den danske sangskat sammen med udvalgte sangsolister fra poppen og rockens verden.

Nu får alle danskere mulighed for at synge med, når koncerterne bliver sendt på DR K 10 søndage med start klokken 21.00. Første udsendelse er søndag 26. maj, hvor solist er sangeren Silas Bjerregaard. Han er kendt fra blandt andet bandet Turboweekend og programmet 'Toppen af poppen', og sammen med DR PigeKoret synger han blandt andet sangene 'Natten er så stille' og 'Jeg gik mig ud en sommerdag' med Phillip Faber ved klaveret og Henrik Dam Thomsen på cello.

Blandt solisterne i de kommende udsendelser er sangere som Stine Bramsen, Katinka Bjerregaard, Pernille Rosendahl, Oh Land og Mattias Kolstrup.

10 søndage med Din Danske Sang

Medvirkende:
DR PigeKoret
Phillip Faber, dirigent og vært
Henrik Dam Thomsen, cello

Søndag 26. maj kl. 21

Solist: Silas Bjerregaard

Søndag 2. juni kl. 21

Solist: Stine Bramsen

Søndag 9. juni kl. 21

Solist: Katinka Bjerregaard

Søndag 16. juni kl. 21

Solist: Nabiha

Søndag 23. juni kl. 21

Solist: Kira Skov

Søndag 30. juni kl. 21

Solist: Oh Land

Søndag 7. juli kl. 21

Solist: Bisse

Søndag 14. juli kl. 21 '

Solist: Lau Højen

Søndag 21. juli kl. 21

Solist: Pernille Rosendahl

Søndag 28. juli kl. 21

Solist: Mattias Kolstrup

Stort tilløbsstykke

'Din Danske Sang'-koncerterne, hvor publikum i alle aldre har sunget sammen med DR PigeKoret, har gennem de seneste tre år været et stort tilløbsstykke i DR Koncerthuset. Her har i alt 26.850 danskere nydt korets klang ved 15 udsolgte koncerter, samtidig med, at publikum selv har været med til at vælge, hvilke sange der skulle synges ved koncerten.

I flere af koncerterne har DR PigeKoret og Phillip Faber inviteret medlemmer af publikum til at fortælle om en dansk sang, som har haft en særlig betydning for dem. På samme måde har de kendte gæstesolister selv udvalgt sange, som de har et personligt forhold til, og som de til koncerterne har fortolket sammen med DR PigeKoret og Phillip Faber.

Sangskatten tilhører alle

Dirigent Phillip Faber, som ud over at dirigere og sidde ved flygelet også er vært i programmerne, fortæller også selv om nogle af sine egne favoritsange undervejs. Han siger om den nye udsendelsesrække på DR K:

- Din Danske Sang har været et koncept, som ramte plet hos publikum i en tid, hvor danskernes interesse for fællessang er større end nogensinde. Frem for blot at beundre og bevare den danske sangskat har vi med koncerterne ønsket at vise, at de danske sange tilhører os alle, og at de for mange af os er knyttet til et væld af personlige minder og oplevelser.

- Det er en kæmpe glæde for os, at vi med tv-udsendelserne nu inviterer alle danskere ind i sangenes forunderlige verden – og man skal endelig ikke holde sig tilbage fra at synge med hjemme i stuerne!”