382 færre stillinger i DR

205 medarbejdere fik onsdag besked om, at DR har i sinde at afskedige dem. Forinden har 64 medarbejdere indgået aftale om frivillige fratrædelser, og 87 stillinger er fundet gennem bl.a. omplaceringer.

  • Samlet set bliver der 382 færre stillinger i DR fremover. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

Onsdag afsluttede DR de såkaldte sindesamtaler, og samlet set bliver der 382 færre stillinger i DR. Men i processen fra 18. september, hvor spare- og udviklingsplanen for DR blev præsenteret, og frem mod i dag, er antallet af påtænkte afskedigelser blevet reduceret - blandt andet gennem aftaler om frivillige fratrædelser samt omplaceringer og nedlæggelse af vakante eller tidsbegrænsede stillinger.

Det betyder, at 205 medarbejdere onsdag fik besked om, at DR har i sinde at afskedige dem. 64 medarbejdere har indgået aftale om frivillige fratrædelser, 87 stillinger er fundet gennem omplaceringer og nedlæggelse af vakante eller tidsbegrænsede stillinger. Desuden er 26 chefstillinger allerede nedlagt.Én af de sværeste dage nogen sinde

I forbindelse med, at alle sindesamtaler nu er afsluttet, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

”Dette er en af de sværeste og længste dage nogensinde for alle i DR. Vi har sammen med de faglige organisationer gjort vores yderste for at reducere antallet af påtænkte afskedigelser, og det er lykkedes at begrænse det til 205. Men det er stadig et meget, meget stort antal medarbejdere, som har oplevet, at der er blevet grebet ind i deres liv på en måde, som de ikke selv har ønsket,” siger hun.

Stillingsnedlæggelserne sker i lyset af den spare- og udviklingsplan for DR, som blev offentliggjort 18. september. Det skete som følge af den politiske beslutning om, at tilskuddet til DR beskæres med 20 procent frem mod 2023.

Planen gennemfører første fase af disse besparelser, svarende til 420 millioner kroner årligt, og den bringer DR’s økonomi i balance til og med 2021.

FacebookTwitter