Årets afgangsfilm fra filmskolen på DR2

Filmskolens årgang 2005 har skabt film med dybde, film om kærlighed, vold, fortvivlelse og ensomhed. DR 2 viser filmene i den bedste sendetid søndag aften.

Filmskolens årgang 2005 har skabt film med dybde, film omkærlighed, vold, fortvivlelse og ensomhed. DR 2 viser filmene i denbedste sendetid søndag aften.

Mens debatten raser mellem den gamle og dennye skole af danske filminstruktører, fortsætter Den DanskeFilmskole ufortrødent med at udklække nye talenter og årets kuld affilminstruktører har for nylig afleveret deres afgangsfilm.Stilistisk og genremæssigt er der tale om meget forskellige film,der dog har det til fælles, at historierne er båret af håbet som enforløsende faktor. Hvorvidt der blandt årets afgangshold gemmer sigkimen til en ny Lars von Trier eller Susanne Bier, har seernemulighed for selv at vurdere, når DR2 viser filmene seks søndagefra d. 10. juli, umiddelbart efter søndagsfilmen.

Steppeulve

Jakob er i fængsel, men bliver løsladt før tid. Fuld af drømme ogforhåbninger for fremtiden vender han hjem. Da Jakob ankommer tilsin lille hjemby, er alt forandret. Vennerne er blevet voksne; dehar fået børn, købt hus eller er blevet forfremmet. Og kærestenAnja har fundet en anden, Der er ikke plads til Jakob mere.

Jakob kæmper for at vinde Anja tilbage og finde sin plads i byenigen. Men jo mere han kæmper, jo mere støder de ham fra sig. Overdet næste døgn må han tage det store opgør med fortiden.

En historie om at vende hjem. Om at miste kærlighed og venskab, mentrods alt kæmpe for det man tror på - og for kærligheden.

Instruktør: Johan Melin Medvirkende: Jakob Cedergren, Charlotte Guldberg m.fl.

Afrejsen

Annika er en succesfuldjournalist. Hun har fået job som reporter i Moskva. Det eneste hunmangler, før hun rejser, er at sige farvel til sin søn, Jonathan.Annika har planlagt en tivolitur som afsked - så er man fri for atstå i lufthavnen og græde.

Men Jonathan er ikke interesseret i at sige farvel. Han vil have enmor, der er til stede i hans liv. Det er mere, end Annika kangive.

Instruktør: Louise Friedberg Medvirkende: Ellen Hillingsøe, Bjørn Granath m.fl.

Danmarks sjoveste mand

Stand-upkomikeren Jesper Conrad er blevet utryg. Tvangstanker og indredæmoner begynder at presse ham indefra. Hvorfor? Det ved han kunselv. En del af forklaringen er helt øjensynligt hans smukke hustruGry, der har natarbejde og bliver hentet og bragt hjem af enmandlig kollega ved navn Oliver. Søvnløshed og mareridt er svære atforene med en profession som stand-up komiker. Det bliver ikkebedre af, at Jesper finder noget blandt Grys private ejendele, hanaldrig skulle have fundet. Dæmonerne begynder så småt at grine afham og tvangstankerne bliver mere og mere levende.

Tiden er kommet, hvor Jesper og hans manager opnår det, de længehar drømt om: Et kæmpeshow med over 2000 tilskuere. Men forindennår Jesper en dør, der sandsynligvis vil give ham det svar, hantørster efter. Men tør han åbne den, og i givet fald, hvad finderhan bag den dør, der har hjemsøgt ham så mange gange i vågen såvelsom i sovende tilstand?

Hvem ler sidst?

Instruktør: Mads Kamp Thulstrup Medvirkende: Timm Vladimir, Laura Bach, Hans Henrik Voetmannm.fl.

 

Bare Holger

Den selvudslettendeHolger har indset at han aldrig vil få fat i smukke Astrid. Han vednemlig godt at en pige som hende aldrig kunne falde for en fyr somham... medmindre han var en anden! Så da den populære overbokirurgen Christian forlader byen låner Holger hans identitet. Barefor en weekend... men en weekend kan være meget lang når man bådeskal møde sine kommende svigerforældre, opretholde verdens størsteløgn og flygte fra en sexgal netdater!

Instruktør: Kasper Gaardsøe Medvirkende: David Dencik, Helle Fagralid, Søren Pilmark, KirstenOlesen m.fl.

Deadline

Lasse er en succesrigmand. Hans smukke kone Karin er gravid med deres første barn og haner tabloidavisen Deadlines stjernefotograf. Han er altid påpletten, når der sker noget, og derfor reder han den ene forsidehjem efter den anden.

Men Lasses succes skyldes i høj grad hans lyssky samarbejde medpolitibetjenten Martin, og da Martin suspenderes er succesenpludselig i fare. Lasse er frustreret. Han vil have at samarbejdetfortsætter på trods af suspenderingen. Martin har stadig sinekontakter og Lasse vil hjælpe ham. Det må da være muligt at findepå noget?

Martin takker ja. Han har nemlig selv en plan, der kan resultere ien af årets forsider: Han vil likvidere byens luderkonge og Lasseskal tage billederne. På første række.

Hvor langt er Lasse villig til at gå for at opretholde sin succes -og kan man sige nej til sådan en chance?

Instruktør: Emma Balcázar Medvirkende: Alexandre Willaume-Jantzen, Charlotte Munck, DickKaysø m.fl.

In Transit

Den polske stewardesseZofia skal tilbringe en nat i København før hendes næste flyletter. På hotelrestauranten møder hun den danske tjener Kasper,som insisterer på at de skal i byen. Zofia lader sig overtale, menaftenen bliver ikke som nogen af dem havde regnet med.

En hyldest til det mod, der kræves for aterkende sin ensomhed, og en film om hvor ondt det gør at brydegamle mønstre.

Instruktør: Lisa Aschan Medvirkende: Paulina Holtz, Søren Vejby m.fl.

Sendetider: Steppeulve: 10/7, kl. 21.55 Afrejsen: 17/7, kl. 22.00 Danmarks sjoveste mand: 24/7, kl. 21.55 Bare Holger: 31/7, kl. 21.30 Deadline: 21/8, k.21.35 In Transit: 28/8, kl. 21.35