Æblemostreglementet - Oscarbelønnet drama efter John Irvings roman

Forældreløse Homer kender intet til verden uden for børnehjemmet, hvor han er født og opvokset. Men da et ungt kærestepar krydser unge Homers vej, fristes han af livet og verdenen udenfor. Tobey Maguire spiller Homer i Lasse Hallströms Oscarbelønnede drama.

Forældreløse Homer kender intet til verden uden forbørnehjemmet, hvor han er født og opvokset. Men da et ungtkærestepar krydser unge Homers vej, fristes han af livet ogverdenen udenfor. Tobey Maguire spiller Homer i Lasse HallströmsOscarbelønnede drama.

På børnehjemmet St. Cloud er forældreløseHomer Wells taget under vingerne af den ukonventionelle forstanderDr. Wilbur Larch. Forstanderen har udset sig Homer som sinefterfølger, men en dag dukker Candy og Wally op, og Homer fårmuligheden for at vælge. Vil han følge med til Wallys æblefarm iMaine, eller vil han blive, hvor han blev født? Fristet af livet ogverdenen udenfor, rejser Homer med til æbleplantagen.

Det er en ny og spændende verden, der åbnersig for Homer. Glæde, sorg og ikke mindst kærlighed. En verden vidtforskellig fra hans enkle fortid. Da Homer begynder at anesammenhængen mellem hans fortid og fremtid, begynder han også atfinde ud af, hvem han er, og hvad han virkelig tror på.

Dobbelt Oscarvinder

Romanen ”Æblemostreglementet” blev udgivet i1985, og straks efter udgivelsen begyndte forfatteren John Irvingat skrive på et filmmanuskript baseret på bogen.”Æblemostreglementet” er en af den populære forfatters mest læsteromaner og skulle også være hans egen yndlingsbog. John Irving fiki 2000 en Oscar for bedste manuskript, mens Michael Caine modtog enOscar for rollen som børnehjemsforstanderen Wilbur Larch.

Filmen er instrueret af svenske LasseHallström, der brød igennem internationalt med ”Mit liv som hund” i1985. Lasse Hallström er også instruktøren bag film som ”Hva’ såGilbert Grape?”, ”Chocolat” og senest ”Shipping News”.

I hovedrollen som Homer Wells ses TobeyMaguire i en af sine tidlige hovedroller. Tobey Maguire er ogsåkendt fra ”Pleasantville”, ”Wonder Boys” og ”Seabiscuit”, og sålagde han selvfølgelig krop til selveste Spider-man i kæmpehittetaf samme navn. Charlize Theron, der netop har modtaget en Oscar for”Monster”, spiller den fristende Candy. Derudover medvirkersangerinden Erykah Badu i en birolle.

Originaltitel: The Cider House Rules

Facebook
Twitter