Afsløring - erotisk thriller med Michael Douglas og Demi Moore

Hvem kan sige nej, når Demi Moore kommer med et frækt tilbud? Michael Douglas?

Hvem kan sige nej, når Demi Moore kommer med et frækt tilbud?Michael Douglas?

Man kan ikke lade være med at have ondt afMichael Douglas. Først kunne han ikke modstå fristelsen fra GlennClose i ”Farligt begær” og siden blev han forført af Sharon Stone i”Iskoldt begær”. I Michael Crichton-thrilleren ”Afsløring” har hanet lykkeligt familieliv med Caroline Goodall, indtil Demi Moorekalder ham ind på sit kontor og giver ham et frækt tilbud.

Kort efter har hun åbnet hans bukser og liggerpå knæ foran ham, mens Tom Sanders, som Douglas kaldes i”Afsløring”, tigger om nåde. Nej, nej, nej. Men Meredith Johnson(Demi Moore) er ikke en kvinde, der respekterer et nej, og ganskevist siger hans mund nej, men i hendes øjne ligner det et højt ogutvetydigt ja.

Det lykkes Sanders at flygte med dydennogenlunde i behold, men næste dag anklager Meredith ham forsexchikane. Sanders’ karriere og ægteskab styrter i grus, hvis hanikke kan bevise, at han nærmest var udsat for etvoldtægtsforsøg.

Det er udgangspunktet i Michael Crichtonsthriller ”Afsløring”, hvor Michael Douglas bliver forbigået tilfordel for Demi Moore, da Donald Sutherland skal vælge sinsouschef, inden hans computerfirma bliver opkøbt af en finansgiganti en handel, der kunne gøre alle parter rige. Ved biografpremierengav de erotiske scener mellem Douglas og Moore den kontroversiellethriller voldsom omtale, men anklagen om sexchikane er kun førsteskridt i en handling, der afslører en mere vidtrækkendesammensværgelse. ”Afsløring” er instrueret af Barry Levinson efterMichael Crichtons bestseller.

Manden der ikke kunne sige nej

Michael Douglas får i ”Afsløring” lejlighedtil at nuancere sin Gekko-figur fra ”Wall Street” med elementer fra”Farligt begær”. I halvfemserne var Michael Douglas kendt sommanden, der ikke kunne sige nej, og faktisk lod han sig indlæggetil afvænning for sin afhængighed af kvinder. Siden har han fåetlidt mere styr på sit liv. Karrieren blomstrer med gedigne roller i”Wonder Boys” og Oscar-vinderen ”Traffic”, mens han lige akkuratnåede at blive skilt fra sin første kone, inden CatherineZeta-Jones nedkom. I efteråret 2001 sagde parret så endelig ja tilhinanden, men Catherine Zeta-Jones har bevist, hun også kan sigenej. I hvert fald måtte Michael Douglas ifølge sin nuværende konekæmpe i ni måneder, fra han første gang sagde, han ville være fartil hendes børn, og til han fik mulighed for at gøre et førsteforsøg.

Originaltitel: Disclosure

Facebook
Twitter