Aftale sikrer drama på nettet

En aftale med landets pladeselskaber sikrer nu, at lytterne også kan høre radiospil på dr.dk i fire uger, efter de har været sendt.

Ingeborg Brams medvirker i radiospillene 'Blodbryllup', 'Jon Gabriel Borkman' og 'Fru Marie Grubbe' som Radio Drama genudsender i efteråret 2004 (Foto: Danmarks Radio © Type 1)

En aftale med landets pladeselskaber sikrer nu, at lytterne ogsåkan høre radiospil på dr.dk i fire uger, efter de har væretsendt.

Selv om skolen holder møde onsdag aften, og moster vælger atkomme på besøg søndag eftermiddag, behøver man ikke gå glip afRadio Dramas seneste radiospil i den kommende teatersæson.

DR har indgået en midlertidig aftale med IFPI, der erpladeselskabernes sammenslutning, om at radiospillene fremover kanligge på nettet i fire uger efter den første udsendelse i radioen.Det betyder, at det fremover ikke kun er mulighed for at høre RadioDrama på P2 men også påwww.dr.dk/radiodrama.

Aftalen med pladeselskaberne var den sidste, der manglede, forat Radio Drama også kunne blive til 'Net Drama'. I forvejen havdeDR indgået aftaler med blandt andre Danske Dramatikeres Forbund,Foreningen af Danske Sceneinstruktører og DanskSkuespillerforbund.

Radio Drama har 11 premierer i denne sæson, og det er dennyskrevne danske dramatik, der har førsteprioritet. Sæsonensdramatiker er Morti Vizki, der efterhånden har lavet 14radiospil.

Aftalen betyder, at man for øjeblikket blandt andet kan høreFederico Garcia Lorcas 'Blodbryllup', Holger Drachmanns 'Prinsessenog det halve kongerige' samt Daniel Wedel og Jesper Bergmanns 'TheGate of Europe' påwww.dr.dk/radiodrama.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk