aHA! Hvem afslog date med Jack Nicholson?

Lisbet Lundquist eller Margrethe Koytu? Quizmaster, Jarl Friis-Mikkelsen, har lommerne fulde af spidsfindige spørgsmål til aftenens to hold, som tæller henholdsvis Jørgen De Mylius og Klaus Pagh mod Lisbet Lundquist og Margrethe Koytu.

Mød Jørgen De Mylius, Klaus Pagh, Lisbet Lundquist og Margrethe Koyto i dysten om det gode humør, den sjove historie og den dårlige hukommelse fra året 1974. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)

Lisbet Lundquist eller Margrethe Koytu? Quizmaster, JarlFriis-Mikkelsen, har lommerne fulde af spidsfindige spørgsmål tilaftenens to hold, som tæller henholdsvis Jørgen De Mylius og KlausPagh mod Lisbet Lundquist og Margrethe Koytu.

Pop- og revykongerne

Året, de dyster om, er 1974, og historierne, de skal gætte omhinanden, er som altid lettere bizarre. Mon Klaus Pagh, datidensukronede revykonge, og Jørgen De Mylius, datidens popkonge, kanregne ud, hvem af de to konkurrerende skuespillerinder, der engangsagde nejtak til en date med alle tiders store kvindecharmør, JackNicholson? Hvis det er til nogen hjælp, kan vi her afsløre, atoptrinnet fandt sted engang, hvor Jack Nicholson var i Københavnsekunderet af sin daværende manager Michael Douglas.

Popkongen Jørgen De Mylius er selvfølgelig ensærlig gæst i”aHA!”, fordi en af quizzens runder er opkaldt efterham. Det betyder dog bare, at den altid retfærdige men drilagtigeJarl Friis-Mikkelsen er særligt opmærksom på, at Mylle-runden ikkemå være for let for ”Eldorados” gamle ankermand.  Mon han f.eks.kan huske, hvilket guitarmærke Jørgen Ingemann var kendt for atspille på?

Lundquist og Koytu skal til gengæld gætte, omdet var Jørgen De Mylius eller Klaus Pagh, der engang præsterede atdrikke champagne af en sko sammen med Dario Fo. Popkonge tilfingerspidserne – det må man lade Jørgen De Mylius, der netop harfejret sit 40-års jubilæum.  Men ved kvinderne mon, hvad Myliusengang kaldte sin sportsvogn? Var det Elvis, Bogart ellerCliff?

Skandalernes år – 1974

Dagens årstalsleg centrerer sig om året 1974. En af åretsvæsentligste begivenheder var den amerikanske præsident Nixonspåstand om, at han ikke havde haft noget at gøre med Watergate.Begivenhederne udviklede sig hurtigt til en af tidens størstepolitiske skandaler, der resulterede i Nixons afgang.

1974 var også året, hvorrødstrømpebevægelserne havde rigtig god vind i sejlene ogarrangerede kvindelejre til den store guldmedalje.  Der var dogstadig lang vej for rødstrømperne.  Det viste sagen om TineSchmedes  med al tydelighed, for der rejste sig et veritabeltramaskrig, da hun en dag gav sig til at amme sit barn i fuldoffentlighed til et af Borgerrepræsentationsmøderne.

Se hvem af de to hold, der har det bedstehumør og den dårligste hukommelse i ”aHA!” lørdag 22. februar.

FacebookTwitter