Alison Moyet vender tilbage til Danmark

Alison Moyet skrev musikhistorie med Yazoo og slog siden sit navn fast som soloartist. Nu besøger hun Koncertsalen.

Britiske Alison Moyet var med til at skrive musikhistorie med Yazoo og slog siden sit navn fast som succesfuld soloartist. Nu besøger hun Koncertsalen.

Det var helt tilfældigt, at den engelske sangerinde og sangskriver Alison Moyet blev popstjerne, nærmest over night, da hende og Vince Clarkes elektrohit "Don't Go" blev et hit verden over. Yazoo hed duoen, der i de tidligere 80'ere var med til at skrive musikhistorie og tegne den begyndende elektroniske popscene i England.

Yazoo blev en forholdsvis kort affære, og Moyet skrev efterfølgende kontrakt med Columbia Records og udgav i 1984 det millionsælgende solo-debutalbum "Alf", som indeholdt hele tre UK top 10 hits og gav hende en Brit Award for bedste kvindelige artist.

I 1985 optrådte hun ved den legendariske første Live Aid koncert, og hendes næste album "Raindancing" fra 1987 gav hende endnu en Brit Award. Hun optrådte på Wembley Arena og fortsatte på verdensturne. 1991-albummet "Hoodoo" gav hende en Grammy-nominering, og i 1995 udsendte hun nr. 1 albummet "Singles" og begav sig ud på endnu en udsolgt UK tour.

Først i sommeren 1992 fik vi i Danmark fornøjelsen af Alison Moyet live, da hun spillede på Roskilde festival.

I maj 2008 stod Alison Moyet og Vince Clarke igen sammen på scenen, for første gang i 25 år, med gendannelsen af deres synthezerduo Yazoo. København var stedet og Falconer Salen scenen, hvor verdenspremieren på "Reconnected" reunion-touren skulle stå.

Sidste år i maj måned udsendte Alison Moyet sit syvende studiealbum "The Minutes". Albummet er skrevet og produceret sammen med Guy Sigsworth (Seal, Björk, Goldie, Madonna m.fl), og vi ser en Moyet der returnerer til sine elektro-rødder, med et eksperimenterende og dragende album.

Samtlige Alison Moyets syv studiealbum og hendes tre opsamlingsalbum har ligget på den britiske top-40 hitliste. Hun har opnået af have ni singler på top 30 og fem af disse nåede top 10 på de britiske hitlister. Alison Moyet har solgt mere end 2,3 millioner album i Storbritannien alene.

Lyt til nogle af hendes udødelige klassikere herunder, samt"When I Was Your Girl" og "Changeling" fra det nye album:

FacebookTwitter