Alle DR’s kanaler med i indsats for dansk musik

I sidste uge skruede DR op for den danske musik på særligt P3 og P4. Nu får den danske musik en større plads på alle de kanaler, der sender musik.

Værterne Volmer og Vibe fra programmet 'Vidundergrunden' på P3 præsenterer blandt andre dansk musik for unge på kanalen. (Foto: © Morten Kolding)

For en uge siden skruede DR op for den danske musik på P3 og P4, så der nu spilles markant mere dansk musik på disse kanaler under corona-krisen. Nu bygger DR videre på denne indsats.

Hvor det oprindeligt var planlagt at spille mere dansk musik i to uger, er denne indsats nu forlænget til hele april.

Samtidigt styrkes indsatsen ved også at få flere slags dansk musik med og dermed mere mangfoldighed i musikken; blandt andet ved at inddrage alle kanaler.

- Rigtig mange af vores lyttere skulle i denne tid have været ude og høre dansk musik, men da corona-krisen har lagt store dele af dansk musikliv ned, kan det ikke lade sig gøre. Derfor vil vi gerne give dem noget mere dansk musik i radioen, og vi valgte til at begynde med at skrue markant op for den danske musik på P3 og P4. Nu har vi taget skridtet videre, så alle vores radiokanaler er med til at løfte indsatsen, og lytterne over en bred kam møder den danske musik i alle dens facetter, blandt andet ved at styrke fokus på mangfoldighed og musikformidling. At vi forlænger indsatsen til at vare resten af april, er også et vigtigt bidrag til at understøtte dansk kultur lige nu, siger Anette Kokholm, der er radiochef i DR.

Her er indsatserne

For at komme rundt i det danske musikliv er der derfor nu igangsatte eller planlagte indsatser på samtlige af DR’s radiokanaler, som spiller musik. Disse tæller blandt andet:

På P4 vil programmet ’Toner’ tre timer hver søndag fra den 5. april igen være med til at præsentere både ny og gammel dansk musik. Desuden sender P4 i dag, fredag, og næste fredag ’Fællessang – hver for sig’ sammen med DR1 med mange danske artister, der giver danskerne et fællesskab i en svær tid.

På P3 vil der i programmet ’Vidundergrunden’ samt programmer med blandt andre Pelle Peter Jencel præsenteres en vifte af dansk musik målrettet de unge.

På P5 spilles der allerede nu markant mere dansk musik, hvilket vil fortsætte april igennem. Programmerne ’Dansktoppen’ og ’Giro 413’ vil også vende retur på P5 fra næste uge.

P2 har sat særligt fokus på dansk musik i programmet ’Danmark NU’, som sendes alle hverdage, og generelt er andelen af dansk klassisk musik højere end normalt. Der vil også fortsat på P2 – og DR1 – være morgensang med klassikere fra Højskolesangbogen, salmer og meget andet dansk musik.

P6 Beat spiller allerede mere dansk musik end normalt. Ligesom på P3 vil en række programmer præsentere en vifte af dansk musik.

P8 Jazz har allerede gennem en uge haft mere fokus på dansk jazz. Dette vil fortsætte april igennem.

På P4 og P5 forventes procenten af dansk musik begge steder at være 80 procent og på P3 at være 60 procent efter påske. På de øvrige kanaler vil den være markant over sædvanligt niveau.