Alle landets børn rammes af ’Julefeber’ i år

Bjørn er 13 år og føler sig pænt forkert. Det er hårdt, når ens allerstørste ønske er at være som alle andre. Men Bjørns krop driller. Er det pubertet, eller er der i virkeligheden helt andre kræfter på spil? Med Det Kongelige Teater som magisk kulisse tager DR’s nyproducerede julekalender ‘Julefeber’ seeren med på en rejse, hvor der vendes op og ned på en teenagers fornemmelse af, hvad der er ualmindeligt, og hvad der bare er normalt.

Julefeber er årets familiejulekalender, hvor vi følger de tre hovedroller Bjørn, Frede og Gro. (Foto: Fotograf: Christian Geisnæs Grafiker: Torsten Høgh Rasmussen)

Hvis man vil acceptere sig selv, handler det ikke om at være den rigtige, men om at være sin egen. Men hvem er man, når man er 13 år, kroppen er ude af kontrol, familien forstår ingenting, og lejligheden på Amager er byttet ud med et fint gammelt teater.

Årets julekalender på DR1 tager seeren på en december-rejse fra Urbanplanen til Det Kongelige Teater, hvor venskab og kærlighed spirer i takt med, at magien tager over, og julefeberen raser.

DR har samarbejdet med en anden kulturbærende institution, Det Kongelige Teater, om at skabe den helt særlige julestemning, der kan samle familierne i juletiden. Store dele af ‘Julefeber’ foregår på Det Kongelige Teater, og for teaterchef Kasper Holten har det været et oplagt samarbejde at indgå:

- Det har været dejligt at kunne forene vores kræfter med DR og gå sammen om at præsentere teatrets univers for den næste generation. Vi har et stort fokus på også at være et teater for børn og unge, og det er vidunderligt, at vi gennem DR's fantastiske produktion får mulighed for at vise Det Kongelige Teater frem til så mange børn og familier i hele landet.

Også direktør for DR Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, værdsætter samarbejdet:

- Der er jo den fællesnævner for Det Kongelige Teater og DR, at begge institutioner er hele Danmarks, og derfor giver det her samarbejde også rigtig meget mening. Vi er dybt taknemmelige for, at vi har kunnet få lov til at indspille i teaterets smukke rammer og sammen skabe en julekalender med den helt særlige, magiske stemning, vi kommer til at opleve i årets julekalender.

Den svære omfavnelse

13-årige Bjørn bor i Urbanplanen på Amager med sin juleglade far og lillesøster Gro. Far skylder penge og låner i ren desperation deres lejlighed ud til den skumle fyr, Slikpinden. Den lille familie må nu i al hemmelighed flytte ind på fars arbejdsplads, Det Kgl. Teater, hvor far arbejder i kantinen. Far er sikker på, at julen nok skal blive et hit, og at de snart vil komme hjem igen. Men det er loftet over Gamle Scene, der det meste af december måned bliver deres hjem.

Bjørns lillesøster Gro er familiens lille hjælper. Hun forsøger at ordne alt lige fra familiens skrantende økonomi til at sætte blind dates op med deres intetanende far. Som december måned skrider frem, og julen for alvor nærmer sig, får Gro nok af at hjælpe sin far og Bjørn. Hun beslutter at forfølge sin egen hemmelige juledrøm, og det får skæbnesvangre følger. Heldigvis træder Bjørn i karakter, og med hjælp fra sin skøre mormor må Bjørn gennem december lære at omfavne den, han er - inderst inde.

‘Julefeber’ er en julekalender af Natasha Arthy og Rune Schjøtt-Wieth, efter idé af Natasha Arthy og Mette Eike Neerlin. Hovedkaraktererne spilles af Silas Cornelius Van (Bjørn), Joachim Fjelstrup (far Kalle), Selma Sol í Dali (lillesøster Gro), Bodil Jørgensen (mormor), Maria Szigethy (balletpigen Frede) og Peter Frödin (balletmester). Derudover medvirker blandt andre Martin Høghsted og Maibritt Saerens.

Se pressekittet om 'Julefeber' her

Ultra Talkshow

For at forkæle børnene lidt ekstra i juletiden, vil DR hver dag den 1.-24. december sende et talkshow på DR ULTRA, hvor forskellige gæster sammen med vært Jannik Schow tager fat i at afsløre alle hemmelighederne omkring ‘Julefeber’. Her kan børn og barnlige sjæle dykke dybere ned i tilblivelsen af serien, historien og dens karakterer.

‘Julefeber’ kan opleves fra den 1. december på DR1 og på DRTV, hvor dagens afsnit vises fra morgenstunden. Ultra Talkshow bliver sendt på DR ULTRA og kan også ses fra om morgenen. Nærmere sendetider oplyses senere.

Facebook
Twitter