Børn koder med DR Ultra til ’Game Jam’

DR Ultra sender direkte fra ’Game Jam’ sammen med Coding Pirates i Aarhus og København, når børn på lørdag og søndag koder og laver spil uafbrudt i 24 timer.

Bubber har taget William, som vandt sidste års Game Jam med, når DR Ultra sammen med Coding Pirates sætter fokus på kodning og spilkultur i weekenden. (© DR Ultra)

I år sender DR Ultra direkte fra Coding Pirates arrangement ’Game Jam’ den 26.-27. november, når børn fra hele landet konkurrerer om at udvikle det bedste spil. DR Ultra inviterer også alle børn hjemme foran computerskærmen med ombord til at lære at kode og følge med direkte på Ultra-appen og på www.dr.dk/ultra i løbet af de 24 timer. Med tv-vært Bubber ved roret og sidste års vinder af Game Jam, William Kattrup, følger DR Ultra slagets gang.

DR Ultra har stor fokus på kodning til børn for at vise, hvor sjovt og vigtigt det er at kode og selv lave spil. Digital redaktør hos DR Medier, Børn og Unge Dorte Høeg Brask glæder sig til en weekend i kodningens tegn, og ser det som en værdifuld digital læring for børn:

"Kodning er fremtidens sprog og er på mange måder lige så værdifuldt at lære som at læse og skrive. Det at mestre kodningens sprog handler at bygge, konstruere og styre sin egen verden. Og i en virkelighed omgivet af teknologi er det vigtigt, at vi lærer børn hvordan de kan løse problematikker og være med til at skabe forandring. Det er ganske vigtigt i en digital verden’,"siger Dorte Høeg Brask.

Under ’Ultra game Jam’ kan børnene få gode råd fra de sejeste Gamers på området såsom Youtube-fænomenerne RobinSamse, BrianfromDenMark, Den mandlige Elg og Comkean, Store Nørd, Liam og Signe fra Klassen, Malou fra Coding Pirates og mange flere.

Kodning fra børneværelset

DR Ultra giver også børnene derhjemme mulighed for at stille spørgsmål, prøve nogle af de nyudviklede spil, som børnene har lavet til arrangementet og hjælpe de forskellige hold undervejs med at videreudvikle spillene. DR Ultra giver nemlig børnene redskaber til at hjælpe et Ultrateam med at lave et spil, der kommer op på DR Ultras hjemmeside, hvor alle kan spille med.

Ifølge Dorte Høeg Brask skal ’Ultra Game Jam’ ligesom Ramasjang-appen ’Robotværkstedet for de små børn være med til at åbne kodningens verden for børn, og få dem i gang med at kode:

DR Ultra sender direkte fra www.dr.dk/ultra og Ultra-appen den 26. -27.november til foreningen Coding Pirates årlige ’Game Jam’ arrangement i Aarhus og København.

"Alle kan lære at kode, og rundt om i landet er det voksende populært for børn at kode på frivillig basis. For DR er det naturligt at integrere kodning som en del af vores læringsstrategi for børn. Vi vil hjælpe børn med at komme i gang med at kode og senest har vi iværksat kodespillet 'Robotværkstedet' for de små børn, og derudover vil vi løbende iværksatte kode events i samarbejde med eksterne partnere som Coding Pirates i år," siger hun.