Børnene har talt: ’Karmaboy’ får Orlaprisen

Børnenes bogpris, Orlaprisen 2016, går i år til Jacob Riisings bog ’Karmaboy – kometen og den onde numsekløe’.

  • Jacob Riising fik Orlaprisen 2016 for bogen 'Karmaboy - kometen og den onde numsekløe' (Foto: DR © Type 1)
  • Børnene pegede på Jacob Riising som modtager af årets Orlapris. (Foto: Henrik Frydkjær © Type 1)
  • Børnene pegede på Jacob Riising som modtager af årets Orlapris. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 3

Danmarks børn har talt. De har nu bestemt hvilken bog, de synes er den bedste, og som dermed skal have Orlaprisen 2016. Lørdag formiddag blev prisen uddelt i Skanderborg Kulturhus i forbindelse med ’Bogdag for Bette Lorte’, og børnene havde bestemt, at det var Jacob Riising, der skulle have prisen, årets diplom og en hæklet Orla-dukke. Riising får prisen for sin bog ’Karmaboy – kometen og den onde numsekløe’, der er udgivet på Forlaget Carlsen. Dermed slog Jacob Riising henholdsvis Anne Sofie Hammer og hendes bog ’Villads fra Valby laver en film’ samt Kasper Hoff og hans bog ’Gamerz – de ukendte’, som var med i opløbet til det sidste.

Orlaprisen er blevet uddelt siden 2005, og det er den eneste børnebogspris, hvor modtageren bliver udpeget af børnene selv. Orlaprisen bliver lavet af DR og Læselyst, der er et program for børn, bøger og læsning. Prisen er støttet af Kulturministeriet, og den uddeles i et samarbejde med Forlæggerforeningen, Den Danske Boghandlerforening, Danmarks Skolebibliotekarer, Bibliotekarforbundet og pallesgavebod.dk.

Over 4600 stemte

Fra den 18. januar til 18. april har børnene kunnet stemme på 12 nominerede bøger på dr.dk/orla. 4660 stemte og afgjorde, hvem der skulle i finalen, hvor børnene kunne stemme igen.

”Det er fedt at mærke, at børnene går op i bøgerne og virkelig har en holdning til, hvad der er godt at læse. Der er kommet mange stemmer, og bøgerne har næsten konstant været udlånt, så der er blevet læst og bedømt benhårdt. Det er børnenes bogpris, og det er deres favorit, der har vundet i dag,” siger projektkoordinator Helene From fra DRs B&U-afdeling. Orlaprisen er opkaldt efter hovedpersonen i forfatteren Ole Lund Kirkegaards kendte børnebog, ’Orla Frøsnapper’. Ole Lund Kirkegaard, der døde i 1979, voksede netop op i Skanderborg, hvor prisen blev uddelt.For mere information kontakt projektkoordinator Helene From på telefon 40555510

Facebook
Twitter