Din danske sang - med DR PigeKoret og Pernille Rosendahl

'Din danske sang' er DR PigeKorets nye samlingssted, hvor du kan dele dine danske yndlingssange med andre.

  • DR PigeKoret (Foto: Kim Matthai Leland)
  • Pernille Rosendahl (Foto: Dark Bird Inc)
1 / 2

Den danske sangskat ejes ikke af nogle særligt udvalgte, men tilhører os alle. 'Din danske sang' er DR PigeKorets nye samlingssted, hvor du kan dele dine danske yndlingssange med andre. Startskuddet lyder søndag den 25. september i Koncertsalen, hvor DR PigeKoret har inviteret sangerinden Pernille Rosendahl med for at puste fornyet kraft ind i vor fælles sangskat.

Vi har alle mærket, hvordan det at synge sammen har en enorm kraft og en særlig evne til at skabe samhørighed og fællesskab: Når vi synger sammen med andre, hører vi til.

'Din danske sang' er videreførelsen af DR’s populære fællessangskoncerter, Så syng da Danmark, som i 10 år, sammen med DR’s kor, har inviteret alle indenfor – uafhængigt af musikalske evner – og opfordret dem til at synge med sammen med andre. Nu vendes fokus særligt mod, hvad vi synger sammen, for vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles, og den vil vi dyrke, dele, hylde og folde ud på ny.

Sangskatten længe leve!

DR PigeKoret vil slå et slag for, at den danske sangskat ikke kun er indhyldet i støvet nostalgi – den lever i os, og de sange, vi gennem århundreder har taget til os, bliver stadig delt imellem os og givet videre på tværs af generationer. De fleste af os kender en bred vifte af de samme sange fra Carl Nielsen til Kim Larsen og Alberte, og alle børn i Danmark ved, i hvilket verdenshjørne solen står op, takket være Ingemann og Weyse.

Hver især har vi vores favoritter – Det kan være den salme mor sang ved vuggen, da du var barn, det hit der var i rotation i radioen, da du forelskede dig første gang, den sang, der altid giver dig lyst til at danse, eller den der giver dig ro til refleksion, og vi har alle vores personlige grunde til, at den ene eller anden sang har særlig betydning. Når DR PigeKoret byder indenfor til 'Din danske sang' handler det om at dele de historier og de følelser, sangene fremkalder i os – og naturligvis, at synge dem i fællesskab.

Publikum er med til at vælge

Når man som publikum køber billet til koncerten, får man adgang til at stemme om, hvilke sange der skal på dagens program og samtidig dele sin personlige historie eller motivation for at ville høre og synge netop de sange.

Ved den første koncert har DR PigeKoret fornøjelsen af at have den danske sangerinde Pernille Rosendahl med på scenen. Hun har været en markant stemme på den danske musikscene i to årtier, først i bandet Swan Lee, siden i The Storm, og senest også som solokunstner. Derudover er DR SymfoniOrkestrets solocellist Henrik Dam Thomsen med som musikalsk gæst. Begge vil de dele nogle af de sange med os, som har særlig stor betydning for dem, og indvi os i de historier, der knytter sig til dem.

Siden DR PigeKoret blev dannet i 1938 har det opbygget en identitet som indbegrebet af den danske sang, og koret har igennem alle årene formået at forny og levendegøre de sange, vi kender og elsker. Senest bragte koret danske sange med sig til Brasilien under OL i Rio, og hvert år rejser de på kryds og tværs af Danmark for at dele sangene med os.

FacebookTwitter