Ditte Haue bliver ny vært på ’Aftenshowet’

Fra torsdag den 19. maj bliver Ditte Haue fast vært på ’Aftenshowet’, hvor hun tidligere har været livereporter. Inden da var hun fem år på TV-Avisen.

  • Ditte Haue bliver ny vært på 'Aftenshowet' fra den 19. maj. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • Ditte Haue har før været livereporter på 'Aftenshowet' (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • Hele 'Aftenshowet'-holdet ser fremover sådan ud: Ditte Haue, Mikkel Fønsskov, Lise Rønne, Mark Stokholm og Ulla Essendrop (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • Hele 'Aftenshowet'-holdet ser fremover sådan ud: Ditte Haue, Mikkel Fønsskov, Lise Rønne, Mark Stokholm og Ulla Essendrop (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
1 / 4

Når ’Aftenshowet’ går over skærmen på DR1 torsdag den 19. maj, bliver det et nyt ansigt, der byder velkommen fra studiet på Rådhuspladsen i København. Da debuterer Ditte Haue i rollen som vært for det daglige journalistiske talkshow, som bliver sendt mandag til torsdag klokken 19.05. Ditte Haue erstatter ikke en anden vært på ’Aftenshowet’, men udover arbejdet her er hun også den kommende vært på ’Sporløs’, som hun har brugt det sidste halve år på at optage. De første programmer med Ditte Haue som vært bliver sendt til efteråret på DR1.

”Ditte Haue har et helt klart værtstalent, som vi glæder os til at se hende folde ud i den kommende tid i både ’Aftenshowet’ og ’Sporløs’. Hun er god til at formidle og god til at tale med mennesker,” siger DR1’s fungerende kanalchef Henriette Marienlund. 30-årige Ditte Haue er uddannet cand.comm., og hun har arbejdet i DR godt fem år. I flere år havde hun ansvaret for DR Nyheders dækning af kongehuset, og siden har hun blandt andet været vært for eventprogrammet ’Den store skattejagt’ og været livereporter for ’Aftenshowet’ sidste år.

Direkte fjernsyn er et hit

Selv siger Ditte Haue, at ’Aftenshowet’ er den perfekte kombination af de ting, hun bedst kan lide ved at arbejde som journalist: At tale med mennesker og sende direkte fjernsyn. ”Samtalerne bliver mere intense, når de ikke kan tages om, og der er en nerve og intensitet, du aldrig vil kunne skabe på en anden måde. Jeg troede egentlig ikke, jeg nogen sinde ville bryde mig om at stå foran kameraet, men allerede da jeg som praktikant rapporterede live i TV-Avisen, blev jeg bidt af det sus, der opstår, når det sker lige nu og her. Og så elsker jeg, at der altid sker noget uventet. Fejl er en del af charmen ved at sende direkte,” siger Ditte Haue forud for sit nye værtsjob.

Hun ser det som ’Aftenshowet’s helt store styrke, at man som seer får baggrund, perspektiv og fordybelse i de historier, der præger debatten, men også at man får et indblik i fortællinger, mennesker og skæbner, som man ellers aldrig ville få adgang til.

”Og så har ’Aftenshowet’ det allervigtigste – nemlig tiden til det. Hvis en historie tager 20 minutter at komme rundt om, så bruger man 20 minutter på det. Og det er unikt i en tid, hvor alting skal kunne koges ned til 140 tegn eller et hashtag,” siger Ditte Haue. Med ansættelsen af Ditte Haue som vært består værtsholdet på ’Aftenshowet’ nu – ud over hende - af Mikkel Fønsskov, Lise Rønne, Mark Stokholm og Ulla Essendrop.