DR Big Band & Curtis Stigers – At The Sands

DR Big Band har etableret en fejende festlig nytårstradition. Sammen med Curtis Stigers genopliver de ånden fra Frank Sinatras legendariske The Sands-koncerter i fire byer.

Curtis Stigers og DR Big Band spiller i fire byer. (Foto: Nicolas Koch Futtrup)

DR Big Band har etableret en fejende festlig nytårstradition. Sammen med Curtis Stigers genopliver de ånden fra Frank Sinatras legendariske The Sands-koncerter og leverer en perlerække af 1950’erne og 60’ernes allerstørste evergreens.

I midt-60’erne slog Frank Sinatra og The Count Basie Orchestra sine folder på The Sands Hotel and Casino i Las Vegas. Det resulterede blandt andet i liveudgivelsen 'Sinatra at the Sands', hvor den amerikanske crooner par excellence brillerer med udødelige klassikere som Fly Me To The Moon og I’ve Got You Under My Skin.

Nytår med DR Big Band

For tredje år i træk binder DR Big Band butterflyen og lader champagnepropperne springe for at gøre Sinatra & co. kunsten efter. Igen i år har de en af vor tids største jazzsangere, Curtis Stigers, med på scenen, og i det selskab er publikum sikret den ultimative start på et nyt år i jazzens tegn.

Curtis Stigers udgav sin første single for mere end 25 år siden, og igennem sin lange karriere har han favnet både rock, pop og jazz på allerhøjeste niveau. Stigers formår at forny jazzens udtryk, men mestrer også klassikerne og crooner-repertoiret til perfektion, og han kan som få indtage en scene med et nærvær og en charme, der når helt ned på de bagerste rækker i salen.

I 2014 kaldte Politikens anmelder DR Big Bands The Sands-koncert for ”en opløftende og imponerende musikalsk oplevelse,” og bigbandets 19 fremragende musikere står igen klar til at levere fløjlsbløde blæserarrangementer og tilbagelænet swing.

Dennis Mackrel

Til at styre slagets gang med kyndig hånd har DR Big Band selveste Dennis Mackrel med som dirigent. Den amerikanske jazzstjerne er tidligere trommeslager i netop Count Basies orkester. Han var den sidste trommeslager, Basie selv nåede at hyre i sin levetid, og efter Basies død har Dennis Mackrel i flere perioder overtaget rollen som kapelmester og dirigent af orkestret.

Det er med andre ord svært at forestille sig et bedre lineup til en rejse tilbage til 1960’ernes ekstravagante Las Vegas.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter