DR PigeKoret i mørke

DR PigeKoret inviterer til en intens og sanselig koncertoplevelse i en mørklagt koncertsal med den folkekære troubadour Povl Dissing.

  • DR PigeKoret (Foto: Bjarne Bergius Hansen)
  • Povl Dissing (Foto: Helene Hasen/rawformat.dk)
1 / 2

DR PigeKoret inviterer til en intens og sanselig koncertoplevelse i en mørklagt koncertsal. Koret har inviteret en af DR SpireKorets sangere, 7-årige Odessa, og den folkekære troubadour Povl Dissing med til en eftermiddag, hvor musikken og ordene får lov at fylde alt, når koret, stolerækkerne og sidemanden forsvinder ind i mørket.

De danske sange er DR PigeKorets kernerepertoire. De taler til os på tværs af tid og rum, og en stærk musikalsk oplevelse kan påvirke alle sanser – de små hår på armene rejser sig, og vi skaber billeder for vores indre blik.

Når vi ikke kan se, skærper vi alle de andre sanser, og når vi ikke ved, hvad vi skal forvente os af en oplevelse, kan vi uforbeholdent tage imod de indtryk, vi får. Derfor er denne koncert med DR PigeKoret holdt i mørke på flere planer: Alt lys slukkes i den fyldte koncertsal, når DR PigeKoret går på scenen, og programmet for aftenen er tilsvarende mørklagt. Publikum ved ikke på forhånd, hvilken musik de skal høre, men kan trygt læne sig tilbage i koncertsalens bløde sæder og give sig hen til mørket – de er i gode hænder.

Odessa og Povl Dissing

Sammen med DR PigeKoret vil Odessa på syv år og Povl Dissing på 78 år, lede publikum trygt gennem mørket og gennem et program, der fokuserer på tiden, kærligheden og det at vende hjem. Det er følelser, alle kan genkende, uanset alder og herkomst, og i koncertsalens mørke skabes et sjældent roligt rum til eftertænksomhed. Uden de visuelle indtryk kan vi se indad, og gennem sangenes poesi kan vi både se tilbage i tiden på gode minder og frem mod drømme om det, der kommer.

Det er ikke kun for publikum, oplevelsen er noget helt særligt. For alle sangerne er det også en væsentlig anderledes oplevelse, end de er vant til, for når dirigenten og resten af koret er gemt i mørket, afhænger alt af at man lytter til hinanden, og den intensitet på scenen vil forplante sig til salen.

I år er det 7. gang, DR PigeKoret lader mørket og musikken råde i DR Koncerthuset, og igen i år er koncerten blevet til i samarbejde med Dansk Blindesamfund.

DR PigeKoret i mørke Søndag den 9. oktober kl. 16 Koncertsalen

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk