DR Ramasjangs nye komedieserie giver hverdagens udfordringer en ny superhelt

DR Ramasjangs nye komedieserie handler om at føle sig anderledes og finde et sted at høre til i livet. Men den handler også om det grønne væsen, Sprinter Galore, der drejede forkert i universet og landede i baghaven hos Magnus og hans familie.

  • Sprinter og Magnus bliver sat til at rydde op fordi Oldemor skal komme på besøg. Men da de er færdige med det kommer hun pludselig helt uanmeldt ind i stuen. (Foto: Copenhagen Bombay Rights ApS © Type 2)
  • Magnus forældre skal i byen på deres bryllupsdag, men de har ingen til at passe Magnus mens de er væk. Heldigvis træder Sprinter til og siger at han da sagtens kan passe Magnus. (Foto: Copenhagen Bombay Rights ApS © Type 2)
  • Magnus fortæller Sprinter at han har leget med sin mor at hun har født ham, da han jo i virkeligheden er adopteret. (Foto: Copenhagen Bombay Rights ApS © Type 2)
  • Thomas og Kathrine skal ud at handle og lader Magnus og Sprinter være alene hjemme. Sprinter opdager at Magnus kan tisse og er sikker på at det er en superheltekraft, men det mener Magnus ikke det er. (Foto: Copenhagen Bombay Rights ApS © Type 2)
  • Da det viser sig at Magnus skildpadde Raphael kan tale med Sprinter bliver de to uvenner. Sprinter, Magnus og Viola beslutter derfor at bage en kage til Raphael så han bliver god igen. (Foto: Copenhagen Bombay Rights ApS © Type 2)
  • Sprinter bliver syg og får derfor at vide, at når man er syg så skal man ligge i sengen helt alene. Først keder han sig bravt, men så opdager han at man kan få andre til, at hente ting til sig og det udnytter han. (Foto: Copenhagen Bombay Rights ApS © Type 2)
1 / 6

DR Ramasjangs nye komedieserie handler om at føle sig anderledes og finde et sted at høre til i livet. Men den handler også om det grønne væsen, Sprinter Galore, der drejede forkert i universet og landede i baghaven hos Magnus og hans familie.

Magnus bor med sine forældre i en helt almindelig hverdag med madplaner og storindkøb. Han er glad for superhelte, og en aften ser han noget mystisk styrte ned i sin baghave. Det er rumvæsnet Sprinter Galore. Sprinters rumskib er gået i stykker, og det kommer til at tage lidt tid for Magnus' far at lave det igen. Derfor bliver Sprinter nødt til at blive hos familien ind til rumskibet er repareret.

Hverdagens superhelt

Serien handler om et rumvæsen, der falder ned i en dansk hverdag, der måske ikke byder på kæmpe katastrofer og superskurke, men som trods alt har sine store og små udfordringer. ”Hvem går ikke med drømmen om at have superkræfter, der kan hjælpe til i et hektisk liv, hvor både toppen på vasketøjskurven og livets store spørgsmål presser sig på. I Sprinter Galore leger vi med denne drøm og udstyrer en dansk familie med deres helt egen superhelt. En superhelt der både hjælper med oprydningen, men som også hjælper dem med at føle sig som en familie. Og jeg er ikke i tvivl om, at når Sprinter Galore er slut, så ønsker alle børnefamilier sig en superhelt ligesom ham,” siger redaktør for DR Ramasjang Pelle Møller.

Ingen sixpack og supervåben

Der findes allerede en masse superhelte, der kan vilde ting med deres sixpack og super våben. Sprinter Galore er også en slags superhelt – i hvert fald i Magnus' øjne. Han kan løbe hurtigere end man kan blinke med øjnene. Men dér, hvor Sprinter kommer fra, føler han sig anderledes, fordi han ikke har vinger og kan flyve som de andre. Magnus er heller ikke helt som dem, han bor sammen med. Han er ikke blevet født af sin rigtige mor og ligner hende heller ikke.

”For mig har den største ambition med Sprinter Galore været at skabe en række af underholdende og underfundige historier, som udfordrer den måde, vi opfatter hinanden og vores måder at leve på – på en ikke-moraliserende facon. For Sprinter er der ingenting, der giver sig selv; han oplever alting for første gang og forholder sig undrende til det meste, og med Sprinter i huset tvinges familien faktisk til det samme. Det giver først og fremmest en masse komik, men det åbner samtidig op for nye måder at tænke og være til på,” siger seriens manuskriptforfatter Sanne Munk Jensen.

Serien Sprinter Galore, der er produceret af Copenhagen Bombay, sendes på DR Ramasjang fra søndag den 30. oktober klokken 17.30.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter