DR Ultra lancerer et helt nyt fiktionsformat: ’Klassen’

DR Ultra lancerer helt nyt fiktionsformat, der sætter trivsel i børnehøjde på dagsordenen.

Hvad sker der i 'Klassen'? Hvem er venner, hvem er fjender - og hvem er nu kommet galt afsted? Børnene har endnu en skoledag foran sig. (Foto: STV © Type 2)

DR Ultra lancerer et helt nyt fiktionsformat, der sætter trivsel i børnehøjde på dagsordenen. Serien forløber over en hel dag på tværs af DR Ultras digitale platforme, og hensigten er at tilbyde målgruppen et digitalt rum for refleksion og dialog.

Serie skal skabe dialog om værdier og holdninger

I DR Ultras nye TV-serie ’Klassen’ følger vi en gruppe børn i deres skoledag. Serien er både sjov, pinlig og alvorlig – ligesom det rigtige skoleliv. I et afsnit møder to piger i skole med ens bluser på. Et andet handler om sorg; om at miste et familiemedlem til kræft. Serien tapper ind i dagsaktuelle emner lige fra, når Justin Bieber spiller koncert i København til ’Mental sundhedsdag om anoreksi’, Halloween og ’International dag for demokrati’.

” Vi håber, at hver episode, udover at være underholdende, kan fungere som en katalysator for debat i Ultra app’en om opførsel, værdier og holdninger. Serien tager danske børns verden og virkelighed topseriøst, men udfordrer dem også i deres holdninger og verdenssyn,” forklarer Jonas Kryger Hansen, der er redaktør på DR Ultra.

Nogle af emnerne i serien er blandt andet udviklet i samarbejde med en gruppe børn og med input fra Børnetelefonen – og hvert program følges op med dialog og chat på DR Ultras digitale platforme.

”’Klassen’ skal være sjov og rørende, og så skal den give børn mod på at diskutere dagligdagsting fra skolegården – nogle af de dilemmaer som set med en voksenbrille kan føles ligegyldige, men hos børn kan fylde alt, ” siger Jonas Kryger Hansen.

Pia Dalsgaard, der spiller klasselæreren Helle i serien og til daglig arbejder som folkeskolelærer med speciale i socialpædagogik, udtaler til Folkeskolen.dk:

”Jeg har oplevet de fleste af dilemmaerne fra serien i mine egne klasser. Når man ser det, tror jeg, man vil kunne genkende sig selv meget og spejle sig. Både som elev og lærer."

En hel dag på tværs af DR Ultras digitale platforme

’Klassen’ er DR Ultras hidtil længste serie på 69 afsnit, den begynder om morgenen på dr.dk/ultra og i Ultra appen og kulminerer i dagens episode, der sendes på TV kl. 17.50. Målet med at udvide afsnittenes varighed fra ét TV-afsnit på 10 minutter til en hel dag på tværs af platforme, er at tilbyde målgruppen muligheden for at reflektere over og diskutere hovedpersonernes valg i selve serien. ”Fiktionsserien danner rammen for diskussion om målgrupperelevante dilemmaer både før og efter tv-episodens sendetid og med et indblik i karakterernes liv og deres dilemmaer, men også i samfundsaktuelle emner, ” understreger Jonas Kryger Hansen.

Klassen har premiere på de to første afsnit mandag d. 22. august klokken 17.40. Herefter vises serien mandag til fredag klokken 17.50. Man kan altid se serien på dr.dk/ultra eller i app'en. Klassen er den hidtil største serie på DR Ultra med sine over 69 episoder. Serien begynder om morgenen på dr.dk/ultra og i Ultra app'en og kulminerer i dagens episode, der sendes på TV klokken 17.50.

FacebookTwitter