DRs mediedirektør træder tilbage

Gitte Rabøl træder tilbage den 1. juni næste år. DR går nu i gang med at finde hendes afløser.

Gitte Rabøl stopper som DRs mediedirektør til sommer. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Gitte Rabøl, der de seneste fem et halvt år har været mediedirektør i DR, har besluttet at træde tilbage fra 1. juni. 2017. DR går nu i gang med at finde hendes afløser. Gitte Rabøl har som mediedirektør stået bag de senere års revitalisering af DRs forskellige kanaler og platforme. Først på tv- og radioområdet og med DRs seneste reviderede strategi også det digitale område.

Efter at denne strategiske omlægning nu er sat i søen, har hun ønsket at træde tilbage som direktør i DR. Fra 2017 og et år frem vil hun i stedet få til opgave at løse særlige strategiske opgaver for DR. Gitte Rabøl har tre gange tidligere sagt farvel til DR og har blandt andet arbejdet på TV 2 Lorry, Det Fri Aktuelt og som konsulent. Hun kom tilbage som medlem af direktionen i DR i 2010. Først som direktør for det, der dengang hed DR Oplysning, og siden maj 2011 som mediedirektør. Fra juni 2017 starter hun atter et nyt kapitel.

Når ud til 96 procent

DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, fremhæver Gitte Rabøls store del af æren for, at DR har styret solidt gennem de senere års markante medieudvikling: ”Gitte har en meget stor del af fortjenesten for en gennemgribende modernisering af DR som public service-virksomhed. At vi fortsat trods store teknologiske og mediemæssige forandringer når ud til 96 procent af danskerne uge efter uge, er et enestående resultat. Hun har bidraget med dyb brancheindsigt og levende engagement i at drive DR fremad. Derfor er jeg også tilfreds med, at Gitte bliver hos os dels for at sikre grundig overdragelse og efterfølgende i et år efter sin afgang for at løse særlige opgaver for DR – især den vigtige opgave med at stå i spidsen for DRs mangfoldighedsindsats.

Gitte Rabøl siger selv: ”Jeg har været mediedirektør i seks år til næste sommer, og det har været en fantastisk rejse sammen med kloge og kreative kolleger i DR Medier og resten af huset. Hele mit arbejdsliv har jeg skiftet job med jævne mellemrum, og nu er det her kapitel ved at være forbi. Jeg glæder mig til fortsat at arbejde med strategiske opgaver for DR og til at følge arbejdet med mangfoldighed til dørs.” Gitte Rabøl henviser til, at hendes væsentligste opgave bliver at færdiggøre arbejdet med DRs mangfoldighedsstrategi, og at hun får det overordnede ansvar for implementeringen af den. Stillingen som ny mediedirektør forventer DRs bestyrelse at slå op i november 2016. Indtil en kandidat er fundet fortsætter Gitte Rabøl i stillingen for at sikre overlevering til sin afløser.

FacebookTwitter