Håndbold: OL-kvalifikationen kan følges på landsdækkende tv

Både de danske håndboldkvinder og håndboldherrer spiller OL-kvalifikation på hjemmebane, og kampene kan ses på DR1 og TV 2.

  • DR1 og TV 2 deler OL-kvalifikationskampene i håndbold mellem sig. Kvinderne er på DR1, mens mændene (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)
  • Maria Fisker scorer her i kvartfinalen Danmark-Rumænien i december. I marts kan holdets OL-kvalifikationskampe ses på DR1. (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)
1 / 2

Skal de danske håndboldkvinder og håndboldherrer have de attraktive OL-billetter og med til årets største sportsbegivenhed, OL i Brasilien i august 2016?

Det afgøres i marts og april, og TV 2 og DR har sikret sig rettighederne, så alle Danmarks OL-kvalifikationskampe kan følges på landsdækkende tv.

”Det er en utrolig glædelig nyhed, at vi får begge kvalifikationsturneringer på landsdækkende tv, når landsholdene skal spille de ekstremt vigtige kampe for at komme til OL i Rio. For os er det altid et stærkt ønske, at vores landskampe vises på kanaler, som hele Danmark har adgang til, og det har DR og TV 2 sikret endnu en gang med disse forhandlinger,” siger Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

Hvis Danmark kvalificerer sig til OL, vil også OL-kampene i august kunne ses på TV 2 og DR1.

Kvindelandsholdet spiller i Aarhus

Kvindelandsholdet skal først i kamp for OL-pladsen – nemlig i dagene 18., 19. og 20. marts i Ceres Arena, Aarhus – og Danmarks kampe mod Rumænien, Montenegro og Uruguay kan alle ses på DR1. De to bedst placerede hold kvalificerer sig til OL i Rio.

”Vi er meget glade for, at det er lykkedes at sikre landsholdshåndbold til alle danskere, siger DRs rettighedsansvarlige, Jan Rosendal, og fortsætter: ”Det kan blive en håndboldmæssig gyser. Rumænien og Montenegro er frygtindgydende modstandere, så vi forventer vi en yderst spændende weekend i Aarhus. Forhåbentlig giver den dansk OL-kvalifikation, så DR og TV 2 igen kan give danskerne mulighed for at følge det populære kvindelandshold, når der spilles om OL-medaljer senere på året i Rio,” siger han.

Herrelandsholdet spiller i Herning

Herrelandsholdets OL-kvalifikation spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i dagene den 8., 9. og 10. april. Her er Danmarks modstandere Kroatien og Norge, der endte som nummer tre og fire ved EM i januar, samt Bahrain, som Danmark aldrig tidligere har mødt. Danmarks kampe kan ses direkte på TV 2, og også her kvalificerer de to bedste hold sig til OL.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi sammen med DR har lavet en aftale om de danske håndboldlandholds meget vigtige OL-kvalifikationskampe. De to danske håndboldlandshold topper seerhitlisten over populære landshold i Danmark, og vi på TV 2 glæder os til at producere og formidle de danske håndboldherrers forsøg på at nå til OL i Rio. At det samtidig foregår i den fantastiske Jyske Bank Boxen i Herning, gør det hele endnu bedre. Det vækker glade minder fra 2014, hvor EM-slutrunden var en kæmpe succes både for seerne og brugerne, de mange tilskuere i Boxen, Dansk Håndbold Forbund og MCH Messecenter Herning. Jeg er sikker på, at det bliver tre forrygende dage, der meget gerne skal ende med en dansk OL-billet,” siger sportschef Frederik Lauesen fra TV 2.

De øvrige kampe i håndboldherrernes kvalifikationspulje kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. I samme weekend spilles der om OL-kvalifikation i to andre puljer, hvor Spanien, Sverige, Polen og Makedonien er blandt de otte lande, der kæmper for OL-deltagelse. Nogle af disse kval-kampe vil ligeledes kunne følges på TV 2 PLAY og/eller TV 2 SPORT.