Kirsten Elley bliver ny chef for DR Syd

DR henter den kommende chef for DR Syd på Morgenavisen Jyllands-Posten i Aarhus. Landsdelen er dog på ingen måde ukendt for hende, da hun er barnefødt i Sønderjylland.

  • Kirsten Elley bliver chef for DR Syd (Foto: © Helle Arensbak, Type 1)
  • Kirsten Elley bliver chef for DR Syd (Foto: © Helle Arensbak, Type 1)
  • Kirsten Elley bliver chef for DR Syd (Foto: © Helle Arensbak, Type 1)
1 / 3

Selv om Kirsten Elley aldrig har arbejdet i DR før, vender hun på mange måder hjem, når hun fra den 1. juli bliver ny chef for DR Syd i Aabenraa. Kirsten Elley er vokset op i landsbyen Kværs ved Gråsten i Sønderjylland, og landsdelen vender den 53-årige journalist nu tilbage til, efter at hun seneste 26 år har bestridt 13 forskellige funktioner på Morgenavisen Jyllands-Posten i København og Aarhus. Aktuelt kommer Kirsten Elley fra jobbet som magasinchef og navneredaktør. DR Syd i Aabenraa står for P4 Syd og P4 Esbjerg, og derudover producerer medarbejderne blandt andet indhold til TV-Avisen, DR2, Radioavisen, P1, P3, P5, dr.dk og DRs sociale medier.

"DRs distrikter skal bidrage til at spejle de geografiske og kulturelle forskelligheder, der findes på tværs af landet. Med Kirsten Elley får DR Syd en chef, som netop har et indgående kendskab til - og stor kærlighed til - Syd- og Sønderjylland. Samtidig får DR Syd en markant chef med mange års erfaring med at lede redaktioner i tider med store forandringer - ikke mindst i den digitale transformation, som sker også på P4 nu," siger direktør i DR Danmark Anne-Marie Dohm.

Kunne ikke lade chancen gå

Kirsten Elley har tidligere blandt andet være forbrugerredaktør på Jyllands-Posten i fem år, ligesom hun blandt andet har været finansjournalist, souschef på søndagsredaktionen og haft ansvaret for forsiden og 1. sektion samme sted. Selv siger Kirsten Elley, at det i høj grad er hendes kærlighed og store respekt for Sønderjylland og sønderjyderne, der lokker hende til Aabenraa, efter hvad hun betegner som 26 udviklende og interessante år på Jyllands-Posten.

”Nogen rendemaske er jeg jo ikke, men muligheden for at styrke Sønderjyllands stemme gennem interessant journalistik og gode historier kunne jeg ikke lade gå fra mig,” siger Kirsten Elley og fortsætter:

”Sønderjyllands kulturhistorie står for mig som Danmarks absolut mest interessante og mangefacetterede. Før Berlin blev alles rejsemål, var det næsten obligatorisk, at landets ældste skoleklasser drog til Sønderjylland for at forstå, hvad den danske folkesjæl er rundet af, og hvad det vil sige at have en stærk identitetsfølelse. En identitet og selvforståelse, som også den dag i dag bliver næret af det udsyn - men også de spændinger og modsætninger på godt og ondt - som hører grænselandet til.”

DR Syds kommende chef er vokset op i et hjem, hvor hun talte tysk med sin far, der tilhørte det tyske mindretal, og sønderjysk med sin dansksindede mor. Kirsten Elley afløser Inga Vind, der for nylig tiltrådte jobbet som direktør for TV 2 Østjylland.