Kom med til årets europæiske kulturhovedstad: Aarhus

Adrian Hughes tager seerne med til åbningen af Europæisk Kulturhovedstad 2017 den 21. januar. Hele året er DR med fra Aarhus.

  • Adrian Hughes er vært, når Aarhus officielt åbner som Europæisk Kulturhovedstad. (Foto: Framegrab © Type 2)
  • Stine Rosengren er vært, når P2 Prisen holdes i Aarhus den 3. februar. (Foto: Morten Larvad © Type 2)
  • DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 3

Når Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad den 21. januar kan hele Danmark følge festlighederne på DRK og DR1. Borgerne skal i det hele taget glæde sig til mange spændende kulturoplevelser i Aarhus i 2017. DR og den nye kulturredaktion i Aarhus vil i løbet af året medvirke til, at hele Danmark får mulighed for at komme på besøg i kulturhovedstaden gennem radioen, TV og på dr.dk.

Adrian Hughes tager seerne med til åbningen af Aarhus Kulturhovedstad 2017 den 21. januar klokken 17.30. Her transmitterer DR K direkte fra Musikhuset i Aarhus med deltagelse af blandt andre hendes kongelige højhed Dronning Margrethe, statsministeren Lars Løkke Rasmussen, kulturminister Mette Bock, Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard og administrerende direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews. Åbningsceremonien byder på underholdning fra blandt andet Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra og Den Jyske Opera.

Klokken 19.00 kan seerne fortsætte festen på DR1 og følge et folkeoptog gennem Aarhus, hvor mere end tusinde korsangere, musikere og mange andre medvirkende bevæger sig gennem byen. Til tonerne af nordens ældst kendte folkemelodi ”Drømte mig en drøm i nat" bliver lysende lanterner båret gennem byen.

DR er med fra Aarhus hele året

Kulturdirektør i DR Tine Smedegaard Andersen glæder sig til et markant år i kulturens tegn:

”Aarhus har sat sig for at blive et kulturelt laboratorium, der skal bidrage til at nytænke kultur og udfordre den måde, vi som mennesker forstår og bruger kulturen på. Det er både ambitiøst og utroligt spændende. Ligesom de fleste andre, hvis hjerte banker for kulturen, glæder jeg mig meget til at få nye og overraskende perspektiver på kulturen og dens betydning – og mange store kulturoplevelser i 2017,” siger Tine Smedegaard Andersen.

P2 Prisen fra Aarhus

Kulturhovedstaden inddrager mange dele af dansk kulturliv, og også DR vil bidrage i løbet af året med en række forskellige initiativer. Allerede om nogle uger, den 3. februar, vil lytterne eksempelvis kunne opleve P2 Prisen, som i år bliver transmitteret fra Musikhuset i Aarhus på P2.

DR Ultras populære tv-serie til større børn, ’Klassen’, rykker senere på året ind på århusianske skoler, hvor eleverne her får mulighed for at sætte deres helt personlige præg på serien ved at bidrage med ideer til, hvilke svære børnetemaer TV-serien fremover skal handle om. Derudover byder DR Musikariet på en hel stribe skolekoncerter med Kristjan Järvis ’Baltic Sea Philharmonic’.

I Den Gamle By i Aarhus vil de besøgende i løbet af året kunne komme på en særlig af virtual reality-tur gennem danmarkshistorien med DR, og til sommer vil Struer, som er en del af Aarhus 2017, være vært for ’En By Spiller Op’, hvor hundredvis af musikere og sangere fra DRs kor og orkestre sammen med byen vil engagere borgerne i musikoplevelser. Endelig vil årets danske Melodi Grand Prix i Herning også blive en del af hele regionens fejring af kulturhovedstaden.

Aarhus 2017

Baggrunden for udnævnelsen af Aarhus til Europæisk Kulturhovedstad er EUs program European Capital of Culture, som blev grundlagt i 1985. Formålet er at fremhæve og styrke mangfoldigheden i europæisk kultur. Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad 2017, og det betyder, at der i Aarhus samt i resten af regionen året igennem vil være et hav af forskellige kulturtilbud. Læs mere om Aarhus2017 herFor pressekontakt vedrørende åbningsceremonien: Kontakt pressechef Peter Vestergaard, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Tel.: 20131090 og mail: peter.vestergaard@aarhus2017.dk. Eller kontakt Søren Therkelsen, DR Kultur på sthe@dr.dk.

Facebook
Twitter