Lyt til et vaskeægte vikingedrama på DR Podcast

DR Podcast og Radiodrama tager dig 1000 år tilbage i tiden - til vikingetiden. Det er en tid, hvor alle må kæmpe for at overleve. De danske vikinger sejlede ud i verden med blod på tanden for at erobre land, stjæle rigdomme, voldtage og slås.

  • 'Det store togt' er et vikingedrama på podcast om liv og død. (Foto: © Anders Graver, Made by us & Humbug Film, Type 2)
  • 'Det store togt' er et vikingedrama på podcast om liv og død. (Foto: © Anders Graver, Made by us & Humbug Film, Type 2)
1 / 2

’Det store togt’ er en podcastserie på otte afsnit for store og små sjæle. Vikingen og stormanden Ødger er på togt i England med Knud den Store og er derfor uvidende om, hvad der egentlig foregår hjemme på gården, hvor hans hustru Signe regerer og kæmper for at bevare magten.

Signe forsøger med al magt at manifestere sig overfor Ødgers elskerinde Beyla. Og da byens spåkone forudser Ødgers død, øjner Signe en mulighed for hævn og storhed. Beyla og hendes uægte søn Bjørn, som hun har med Ødger, må dø, så Signes søn Sune kan træde til og blive gårdens overhoved. Men ikke alt går som planlagt og snart flyder blodet.

’Det store togt’ er skrevet af Merlin P. Mann og instrueret af Rasmus Kloster Bro. Rollerne spilles af Petrine Agger, Vigga Bro, Johanne Louise Smith, Asbjørn K. Nissen, Elliott Hove og Christine Sønderris. Mikael Birkkjær er fortæller.

Afsnit 1-4 kan lyttes og downloades fra mandag den 20. juni på www.dr.dk/drpodcast og afsnit 5-8 fra den 27.juni.

Podcastserien er produceret i samarbejde med DR Historie, projektet ’Danmark bliver til’ og festivalen Kongens Togt. I sommer kan man nyde de fulde podcasts i de rigtige omgivelser og med udsigt til hav, vikingeskibe og historieformidling, når festivalen løber af stablen fra den 15. juli - 30. juli i otte havne på Sjælland. Se mere på www.kongenstogt.dk.