Merry Christmas, Baby

DR Big Band byder på en råswingende julekoncert i selskab med nogle af landets dygtigste sangere.

Michael Carøe, Miriam Mandipira & Niels HP. (Foto: Agnete Schilchtkrull)

DR Big Band er i fuld sving med at få julestemningen frem med en råswingende julekoncert i selskab med nogle af landets dygtigste sangere: blues-dronningen Miriam Mandipira og dansk musiks mest funky stemme, Niels HP. Den storcharmende crooner Michael Carøe er med som syngende vært.

Misteltenen er strategisk placeret, og temperaturen stiger garanteret et par grader, når DR Big Band rejser landet rundt med årets julekoncert fyldt af blues, inderlig jule-soul og swingende klassikere.

Med sig på scenen har de Niels HP, som er kendt for en stemme, der emmer af soul, og en smittende begejstring for musikken. Miriam Mandipira kaldes ’Queen of the Blues’ i det sydlige Afrika, og herhjemme har hun i de seneste år erobret den danske blues-, jazz- og soul-scene. Sidste år tog hun publikum med storm under DR Big Bands julekoncerter, og man kan se frem til at blive tryllebundet af hendes store stemme igen i år.

Den selvsikre Michael Carøe er aftenens vært og indtager også rollen som crooner. Med vanligt overskud og glimt i øjet fører han publikum gennem koncerten, og han har tilmed lovet at opfylde de største julemusikønsker, som han indsamlede fra publikum under sidste års turné.

I aftenens løb skal vi både stifte bekendtskab med Søren Banjomus og en særdeles dameglad Back Door Santa, der er plads til både de mest romantiske og de frommeste juleønsker, til hvid jul og bjældeklang. Selv de mest frosne julehjerter, der virkelig trænger til at blive varmet op til jul, skal bare komme med, for stemningen bliver med garanti steghed og swingende.

Jazzin’ Around Christmas – ny udgivelse

Vil man tage forskud på den jazzede julestemning og være helt sikker på, at den holder julen igennem, kan man få de to solister, en god del af koncertprogrammet og meget mere med sig hjem på DR Big Bands aktuelle CD-udgivelse. 'Jazzin’ Around Christmas' blev sendt på gaden i midten af november, og indeholder de mest velswingende juleklassikere leveret af DR Big Band og 11 fabelagtige solister.

'Jazzin’ Around Christmas' er udkommet på Storyville Records. Her er det – udover Niels HP og Miriam Mandipira – blandt andre Curtis Stigers, Bobo Moreno, Lisa Nilsson, Cæcilie Norby og Palle Mikkelborg, der sikrer, at julestemningen breder sig.

DR Big Band

DR Big Band består af 19 topprofessionelle musikere. Bandet har været et fyrtårn på den danske jazzscene siden 1964 og var med helt i front i de år, hvor København husede en række legendariske amerikanske jazzmusikere. I dag leverer bandet stadig den ægte, amerikanske bigband-lyd – men med sit helt eget, nordiske twist. Hver sæson præsenterer DR Big Band publikum landet over for nogle af vor tids største jazzstjerner samtidig med, at bandet introducerer helt nye navne, indleder nyskabende samarbejder på tværs af genrer og bestiller nye værker af unge talenter.