MØ mest spillet på P3 det sidste år

Listen over de mest spillede kunstnere på P3 sidste år præges af nye danske navne, vindere af ’Karrierekanonen’ og nogle af dem, som nu er nomineret til P3 Guld.

  • MØ har været den mest spillede på P3 de sidste 12 måneder. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Efter lang tid væk fra rampelyset vendte den første vinder af X Factor, Martin Hedegaard, tilbage med gruppen Saveus ved P3 Guld 2015, og han har også været flittigt spillet på P3 det seneste år. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Fredag har DR3 premiere på en ny serie om Scarlet Pleasure - lige efter P3 Guld er færdig. Bandet er også blandt de mest spillede på P3. (Foto: DR Ung © Type 2)
  • Bandet Liss fik chancen ved P3 Guld 2015, da MØ ikke blev klar til at spille sin nye single - og de har også fået chancen på P3 i årets løb. De er den 6. mest spillede danske kunstner. (© Type 1)
  • DRs radiochef Gustav Lützhøft (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 5

Sangerinden MØ har spillet en fremtrædende rolle, når musikken har lydt på P3 det seneste år. Hun har både været den mest spillede danske kunstner på kanalen, ligesom hendes nummer ’Kamikaze’ har været dét nummer, der har lydt flest gange på P3 overhovedet.

Det fremgår af en opgørelse over de mest spillede numre og kunstnere på P3, som DR har lavet i forbindelse med, at DR atter holder ’P3 Guld’ fredag. Her bliver der uddelt priser til fremtrædende kunstnere fra det seneste års musikhøst og til, hvad der kan blive dansk musiks næste store navn. Opgørelsen viser, at seks ud af de 10 mest spillede numre på P3 det seneste år, har været danske.

Helt generelt har MØ har spillet en central rolle på P3 de senere år. De fleste hørte om Karen Marie Ørsted første gang, da hendes nummer ’Pilgrim’ var ’P3’s Uundgåelige’ i 2013, og kort tid efter havde hun sin første TV-optræden ved ’P3 Guld’ samme år.

I 2014 fik hun til sin egen store overraskelse overrakt den store P3-pris på 100.000 kroner af sit gamle idol, Melanie C fra Spice Girls, og også i 2015 fik MØ masser af spilletid – både på P3 og over hele verden – med nummeret ’Lean On’, som hun har lavet sammen med Major Lazor og DJ Snake.

De 10 mest spillede numre på P3 1. oktober 2015-30. september 2016 var: 1. MØ – ’Kamikaze’ 2. Kiiara – ’Gold’ 3. Justin Bieber – ’Sorry’ 4. Sivas – ’Jaja’ 5. Saveus – ’Levitate Me’ 6. AlunaGeorge feat. Popcaan – ’I am In Control’ 7. Dawin – ’Dessert’ 8. Lukas Graham – ’7 Years’ 9. Scarlet Pleasure – ’Wanna Know’ 10. The Minds of 99 – ’Ma cherie bon bon’

De 10 mest spillede danske kunstnere på P3 fra 1. oktober 2015 til 30. september 2016 var: 1. MØ 2. The Minds of 99 3. Gilli 4. Mads Langer 5. Scarlet Pleasure 6. Liss 7. Phlake 8. Shaka Loveless 9. Medina 10. Vild Smith DRs radiochef Gustav Lützhøft siger:

DR og P3 har en helt central rolle med at give de unge, fremadstormende danske kunstnere spilletid og med at præsentere dem for DRs brugere. De to lister over de mest spillede kunstnere og numre indeholder rigtig mange relativt nye, danske navne – både kunstnere, vi selv har fået øje på og navne, der er kommet frem via talentudviklingsprogrammet ’Karrierekanonen’, som DR har været med til at arrangere siden 2002,” siger DRs radiochef Gustav Lützhøft.

P3 skiller sig ud

Han fortsætter:

”P3 spiller ikke bare, hvad der er på hitlisterne lige nu, men ser det derimod som en vigtig opgave at fortælle DRs lyttere og brugere, hvor de spirende talenter er derude. Det er faktisk helt centralt for kanalen, og det, der skiller P3 ud fra mange andre radiokanaler,” siger radiochefen.

DR lancerede i august en ny musikhandlingsplan med 10 nye musikinitiativer, og her er øget fokus på dansk musik på P3 og P4 ét af initiativerne.

Nogle af de centrale tiltag i de kommende år vil være, at DR kommer med flere unikke optagelser af levende dansk musik, har øget fokus på historier om danske musikere og lancerer nye podcast til musikinteresserede.

Flere af navnene fra listen kommer også til at stå på scenen ved P3 Guld i DR Koncerthuset fredag. Liss og Phlake spiller, og det samme gør navne som Karl William, Alex Vargas, Chinah og Burhan G også.

P3 Guld kan både ses og høres direkte på DR3 og P3, mens billetterne for længst er revet væk. Som altid var de udsolgt i løbet af få minutter. Der er dog stadig billetter til efterfesten.

Facebook
Twitter