Ny chef for DR Midt & Vest kender landsdelen godt

Morten Stamm Mikkelsen, der i dag er redaktør hos TV/Midt-Vest, bliver ny redaktionschef for DR i Holstebro fra den 15. august.

  • Morten Stamm Mikkelsen bliver ny redaktionschef på DR Midt & Vest. (Foto: © Tonni Christoffersen, Type 1)
  • Morten Stamm Mikkelsen bliver ny redaktionschef på DR Midt & Vest. (Foto: © Tonni Christoffersen, Type 1)
1 / 2

Det bliver en mand, der både er kendt og stedkendt i landsdelen, som fra den 15. august i år bliver redaktionschef for DR Midt & Vest i Holstebro. Ny på posten bliver 36-årige Morten Stamm Mikkelsen, der de seneste syv år blandt andet har været reporter, studievært, tilrettelægger og senest redaktør på TV/Midt-Vest.

Den kommende redaktionschef er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2009, ligesom han også gennem flere år læste film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Morten Stamm Mikkelsen har også selv undervist – nemlig i studieproduktion på Medieskolerne i Viborg.

Direktøren for DR Danmark, Anne-Marie Dohm, siger om den nye redaktionschef for DR Midt & Vest:

”Morten Stamm Mikkelsen har bevist, at han er en dygtig journalist, studievært og redaktionel leder, og nu glæder vi os til at få ham på holdet af ambitiøse chefer for DRs distrikter. Han har præsenteret nogle meget spændende tanker og visioner om regional journalistik, kreativ formidling og distriktets digitale fremtid, og vi ser frem til, at de kommer til at præge fremtiden for DR Midt & Vest,” siger hun.

Morten Stamm Mikkelsen afløser Lone Sunesen, der har været chef for DR Midt & Vest de seneste tre år, og som netop fra august bliver ny chef for TV/Midt-Vest.

Spændende og kompleks udfordring

Selv siger han om sit jobskifte:

”I hele min journalistiske opvækst har jeg været i den regionale journalistik. Derfor er det både en ære og en drøm for mig at få overdraget styrepinden på så stærkt et regionalt medie. Oven i købet i lige netop den landsdel, hvor jeg har mit liv og mine rødder,” siger Morten Stamm Mikkelsen, der fortsætter: ”DR Midt & Vest er, ligesom stort set alle andre regionale medier, i gang med en proces, hvor en ny generation skal gøres til kernebrugere. Dét generationsskifte er en vildt spændende og kompleks udfordring, som jeg glæder mig til at løse sammen med mine nye kollegaer,” siger han. Udover at stå for P4 Midt & Vest, der sender radio til hele Midt- & Vestjylland, laver DR Midt & Vest blandt andet ’P4 Aften’, indslag til Radioavisen og TV-Avisen og indhold til dr.dk og sociale medier.

Privat bor DR Midt & Vests kommende chef i Herning sammen med sin kone og to børn.