Ny chef for DR Trekanten kommer fra velfærdsredaktion

Søren Lindbjerg bliver ny redaktionschef for DR Trekanten. Han har gennem snart 20 år arbejdet med både radio og TV i DR.

  • Søren Lindbjerg bliver redaktionschef for DR Trekanten. (Foto: Peter Wath © Type 1)
  • Søren Lindbjerg er velbekendt med DR Trekantens område, hvor han både selv er født og har boet i mange år. (Foto: Ingelise Carlsen)
  • Søren Lindbjerg bliver redaktionschef for DR Trekanten. (Foto: Peter Wath © Type 1)
1 / 3

Det bliver en journalist med snart 20 års erfaring med både at lave radio og TV i DR, som snart bliver ny redaktionschef for DR Trekanten i Vejle. 59-årige Søren Lindbjerg starter på posten den 1. august i år, og han kommer fra jobbet som redaktionsleder for Velfærdsredaktionen i DR Danmark. Det er en redaktion, som DR oprettede sidste år for at sikre flere dagsordensættende nyhedshistorier fra hele Danmark ved at sætte spotlys på de nationale velfærdsområder som folkeskole, sundhed, integration, ældrepleje og arbejdsmarked. Inden da har Søren Lindbjerg for eksempel været mediedirigent og konstitueret redaktionschef hos DR Østjylland, tilrettelægger af DR1-programmerne ’Ved du hvem du er’ og ’Danmarks Ekspeditionen’, ligesom han har været reporter på TV-Avisen og journalist på ’DR1 Dokumentar’ og ’DR1 Journalen’.

Direktøren for DR Danmark Anne-Marie Dohm siger: "Søren Lindbjerg har haft en lang karriere som både undersøgende journalist og journalistisk leder. Igennem det seneste år har han som redaktør for DRs nye velfærdsredaktion i Aarhus stået bag en række regionale historier, som har sat dagsorden i hele landet. Derfor er det rigtig glædeligt, at vi nu får Søren på chefholdet som distriktschef for DR Trekanten."

DR Trekanten dækker de fem kommuner Hedensted, Vejle, Fredericia, Billund og Kolding, hvor der er omkring 320.000 indbyggere.

Bor selv i området

Søren Lindbjerg er bestemt ikke ubekendt med området, da han selv er født i Christiansfeld, som i dag er en del af Kolding Kommune og selv bor på et landsted mellem Nørup og Bredsten vest for Vejle. Han har også tidligere været lokalredaktør på Vejle Amts Folkeblad og arbejdet på TV Syd. Selv siger Søren Lindbjerg om sit kommende job: ”Jeg glæder mig til - sammen med medarbejderne - at få lov til at producere gode historier til de mange lyttere i landsdelen, men også på landsplan. Trekantområdet har så meget at byde på. Dynamisk arbejdsmarked og erhvervsliv, smuk natur og et rigt kulturliv. Det bliver spændende og udfordrende at stå i spidsen for et hold, der har ambitionen om at lave journalistik til og om borgerne i landsdelen. Jeg har været vidt omkring i journalistikken, men har det meste af mit arbejdsliv boet i DR Trekantens sendeområde. Så jeg står faktisk op hver morgen til lyden af P4 Trekanten.” Søren Lindbjerg afløser Louise Pettersson, der er blevet nyhedschef på TV 2 Østjylland.

Facebook
Twitter