Ny dramaserie på DR Podcast

'Migranten' er en serie om et groft overfald. Om en afrikansk mand i koma, der måske er italiensk statsborger. Om et system, der måske har spillet fallit. Om en dansk mand, der i bedste mening gør en del skade.

  • Radiodrama. 'Migranten' med Asbjørn Krogh Nissen som journalisten Rasmus og Mishael Fapohunda som migranten Akereh. (Foto: Heidi Maxmilling © Type 2)
  • Radiodrama. 'Migranten' med Asbjørn Krogh Nissen som journalisten Rasmus og Mishael Fapohunda som migranten Akereh. (Foto: Heidi Maxmilling © Type 2)
  • Radiodrama. 'Migranten' med Asbjørn Krogh Nissen som journalisten Rasmus og Mishael Fapohunda som migranten Akereh. (Foto: Heidi Maxmilling © Type 2)
  • (Foto: Heidi Maxmilling © Type 2)
1 / 4

Akereh er hjemløs migrant i København. Han hustler sig i gennem sine dage og en kort periode arbejder ham sammen med en dansk filminstruktør Rasmus. Rasmus arbejder på en spillefilm om migranter, og han bruger afrikanske mænds livshistorier til hans film. Han er egentlig ligeglad med, om de fortæller sandheden, faktisk beder han dem om at finde på, så historien bliver så dramatisk som muligt. Og det er Akerehs. Helt fra dengang han som spæd blev fundet på gaden af en kvinde, der tog ham til sig, til da han flygtede fra Gadhaffis hær til turen over Middelhavet i en overfyldt båd.

Rasmus og Akerehs samarbejde ophører efter nogle måneder, og Rasmus skænker ikke den afrikanske migrant mange tanker, før han læser Akerehs selvopfundne historie i Politiken. Selvfølgelig kontakter Rasmus journalisten, for historien er jo ikke sand. Rasmus ved for eksempel, at Akereh i virkeligheden er italiensk statsborger og ikke illegal. Og så tager historien en ny drejning. Katrine, journalisten bag artiklen, ved nemlig, at Akereh ligger i koma på Rigshospitalet efter et voldsomt overfald. På baggrund af Katrines artikel er han registreret som illegal migrant og står for at blive udvist, så snart han vågner af sin koma. Som illegal har man nemlig kun krav på livsreddende behandling – ikke mere. Kathrine og Rasmus er enige om, de har en del af ansvaret for Akerehs situation og beslutter sig for at få ham over i kassen med europæiske statsborger, hvor han hører hjemme.

Nu begynder en rejse ind i bureaukratiske labyrinter og blindgyder, i kolde parker og halvulovlige herberger – alt sammen for at finde dokumentation for at Akereh har krav på yderligere behandling. Men intet er, som Rasmus tror, og hans viden om Akereh viser sig at være meget langt fra sandheden. Og Rasmus føler sig splittet. For hvad gør man, når den man har kæmpet for, viser sig at have løjet? Hvor langt skal man gå for sandheden, eller for det man tror på?

Migranten er skrevet af Merlin P. Mann og Rasmus Kloster Bro, der også har instrueret serien. I rollerne hører vi blandt andre Asbjørn Krogh Nissen, Christine Sønderris og Mishael Fapohunda. Helga Prip står bag lyddesignet. Producenten bag er Dorthe Riis.

Migranten er en serie på fem afsnit. Første afsnit kan høres på DRs radio-app, som podcast eller www.dr.dk/dramaogboghttp://www.dr.dk/drpodcastfra søndag den 7. februar.

Kontakt: Producent Dorthe Riis Lauridsen, dorl@dr.dk

Telefonnummer: 28545944

Afdeling: DR Fiktion