Sommerens bedste fortællinger ”to-go”

DR fylder sommerferien med gode fortællinger til børn og voksne, som er lige til at tage med i lommen eller i kufferten.

  • Frank Esmann leverer 'Dagbog fra et lukket land' i en ny P1-serie. (Foto: Frank Esmann © Type 1)
  • Nicolai Molbech og Henrik Milling byder på Sommerfonk. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Camping-Vagn (alias Kristian Gintberg) er at finde i Ramasjang-pakken (Foto: Henrik Vierø- DR © Type 1)
  • Mikael Simpson (billedet) rejser med Jørgen Leth i en serie på 18 podcasts. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Mads og Monopolet følger op i en serie podcasts. (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)
1 / 5

Sommeren står i de gode fortællingers tegn. Der er noget for enhver smag – lige fra de store klassikere med et tvist og en spritny stemningsmættet sommerkrimi til lyden af danskernes ynglings-feriedestinationer. Og så er der noget helt særligt til de små fra Ramasjang.

Fængende fortællinger

I en helt ny podcastserie i otte episoder: 'Klassikere Genfortalt’, inviterer otte danske forfattere indenfor i deres absolutte yndlingsromaner. Lyt dig gennem otte af de allerstørste litterære værker på bare en halv times tid pr. værk. Hør eksempelvis Søren Ulrik Thomsen genfortælle 'Kong Ødipus' eller Ib Michael genfortælle 'Moby Dick'.

Det er ikke rigtig sommer uden en god krimi. Tag med til ’Brandø’ - en helt ny sommerkrimi i 10 afsnit om jalousi, kærlighed og om at holde fast i den, man er. Tobias og hans gravide kæreste Sofie har købt en gammel lejrskole på Brandø. Men der foregår noget mærkeligt på øen. Radioen spiller gamle hitlister fra 1996, og det lyder som om, der er nogen, der spiller rundbold om natten.

Fængende fortællinger behøver dog ikke være fiktion. Hemmeligheder og dramaer udspiller sig lige for næsen af os i ’Jens Lyns Skat’ – en ny podcastserie i tre episoder. Her tager Christoffer Heide til Brande for at finde ud af, hvad det var, man fandt hos landsbytossen Jens Lyn efter hans død. Dramaet om, hvem der skulle have fingrene i Jens Lyns skat, blev afgjort på baggrund af ikke bare én, men to DNA-prøver.

Den store verden

Sommertid er også rejsetid. I ’Udvalgte P1 Serier’ er nogle af de bedste P1-serier, der kigger ud i verden samlet. Hør for eksempel ’Dagbog fra et lukket land’ 1-3, ’En anden verden 1-2’ og ’Rejsen til det fremmede 1-3’.

I podcast-serien ’Sådan Lyder Landet’ går rejsen gennem musikhistorien hos danskernes foretrukne sommer-rejsedestinationer: Sverige, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien. Har du til gengæld ørerne rettet mod USA, kan du rejse med Jørgen Leth og Mikael Simpson i ’Simpson & Leth’ til Miami og igennem Leths personlige jazzunivers blandt alle de største jazzlegender.

Ramasjangs rejsepakke

Ramasjang-universet er klar med helt nye lytte-tilbud til de små. I 'Billege med Jacinta' er Buster og Jacinta ude og køre langt, og de keder sig. Derfor leger de lege for at få tiden til at gå. Eksempelvis 'Bilbingo', 'Hvis jeg var et dyr' og 'Efteraber og stilleleg'.

I 'Skurkepostkort' er skurkene taget på ferie, og hvor mon de er taget hen? Lyt blandt andet til postkort med 'Camping Vagn'. 'Fru Pudderkvast' og 'Preben Pølsesnak'.

Og så har Jacinta lavet en parlør, så både børn og voksne kan lære at sige et par sjove ting på 6 forskellige sprog, inden ferie. Lær engelsk, fransk, italiensk, spansk, tysk og slang.

Find det hele og meget mere på www.dr.dk/podcast

LYDBØGER:

Lev Tolstoj: ”Udvalgte fortællinger”.

Ritt Bjerregaard: ”Ritt” (erindringer).

Phillip Kerr: ”Januarvinduet”

Elene Ferrente ”Min Geniale Veninde”

Lene Kaaberbøl: ”Vildheks: Ildprøven”

PODCASTSERIER:

Klassikere Genfortalt – ny podcastserie i otte episoder

8 danske forfattere inviterer indenfor i deres all time yndlingsromaner. Her er chancen for at få pløjet sig igennem otte af de allerstørste litterære værker på bare en halv times tid. Og du behøver ikke engang at bladre.

Jens Smærup Sørensen: Krig og fred

Merete Pryds Helle: Alexandria-kvartetten

Søren Ulrik Thomsen: Kong Ødipus

Ib Michael: Moby Dick

Kirsten Thorup: Historien

Bent Haller: Trolddomsbjerget

Josefine Ottesen: Erik Skallagrimsson

Anne Lise Marstrand Jørgensen: Bølgerne

Jens Lyns Skat – ny podcastserie i tre episoder

Enhver landsbytosse har sine hemmeligheder, men ingen landsbytosse havde en hemmelighed som Jens Lyn. Da han døde ville den lokale cykelklub - hvor han var medlem - rydde op i alt hans skrammel. Men det viste sig, at han havde gemt mere end bare gamle cykeldæk i den togvogn, han i mere end 50 år havde boet i.

Den Nordiske Odyssé - podcastserie i 12 episoder

Kom med ud på en underfundig og højst overraskende rejse rundt langs de nordiske kyster og de danske øer i hælene på selve Odysseus. Den græske sagnhelt var nemlig pæredansk, og historien om ham og hans 10 år lange rejse hjem fra krigen i Troja lever i bedste velgående lige her i vores nutid.

Folkestrejken - Peter Kristiansens monstrøse montageserie om Folkestrejken i sommeren 1944.

MUSIKPROGRAMMER:

Sådan Lyder Landet – ny podcastserie i fem episoder P2 har fundet frem til danskernes 5 foretrukne i sommerferie-destinationer: Sverige, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien. Bliv klogere på de enkelte landes musikalske historie.

Sommerfonk – i 6 episoder fyrer Henrik Milling og Nicolai Molbech op for den hedeste og mest dansable sommerdisco og andet godt.

Wikibeats Podcast Det radiofoniske leksikon giver dig historien om alle de største genrer inden for den rytmiske musik: Reggae, Grunge, Grime, Afrobeat, Glam Rock, Dreampop m.fl.

Simpson&Leth – podcastserie i 18 episoder

Rejs med Jørgen Leth og Mikael Simpson til Miami og igennem Leths personlige jazzunivers blandt alle de største jazzlegender.

RADIODRAMA:

Brandø – ny radiodrama podcastserie i 10 episoder - premiere d. 4. juli

Tobias og Sofie har købt en gammel lejrskole på Brandø, som de planlægger at lave til et yoga-retreat. Sofie er gravid og alt ser lovende og lyst ud. Men der foregår noget mærkeligt på øen. Radioen spiller gamle hitlister fra 1996, og det lyder som om, at der er nogen, der spiller rundbold om natten.

Det Store Togt – radiodramaserie i 8 epiosder

Radiodrama tager dig 1000 år tilbage i tiden - til vikingetiden. En tid, hvor alle må kæmpe for at overleve. De danske vikinger sejlede ud i verden med blod på tanden for at erobre land, stjæle rigdomme, voldtage og slås. Deres koner og børn blev tilbage og kunne kun bede til guderne om, at de kom sikkert hjem igen.

RAMASJANGS REJSEPAKKE:

Billege med Jacinta:

Buster og Jacinta er ude og køre langt, og de keder sig. Derfor leger de lege for at få tiden til at gå.

Skurkepostkort:

Skurkene er taget på ferie, og du skal prøve at gætte, hvor de er taget hen.

Parlør:

Jacinta har lavet en parlør, så du kan lære at sige et par sjove ting på 6 forskellige sprog, inden du skal på ferie.

Den bedste ferie nogensinde – og en hun der hedder pyjamas

Historien handler om Carl der skal på bilferie til Bella Italia, selv om hans tvillingesøster nemt bliver køresyg, og selvom Carl hellere vil have en hund.

GREATEST HITS:

Radiomontagen Greatest

De største og mest udødelige radiomontager – Eliten Fra Minefeltet, Afslag På Et Kys, Hvorfor Ringede Hun Ikke Igen, Knust Kværn Og Kvæstet, Bomben I Bagdad, Klitspring, Jagten På Vogn 144 m.fl.

Ultralyd Greatest

De 20 bedste udsendelser fra det legendariske radioprogram Ultralyd

Radiofortællinger Greatest

De 10 bedste Radiofortællinger fra de bugnende bagkatalog

Udvalgte P1 Serier Vi har samlet nogle af de bedste P1-serier fra de seneste år, der handler om at rejse eller kigge ud i verden – på godt og ondt.

Mads&Monopolet Sommer

Holdet bag Mads & Monopolet har samlet deres egen sommerpakke af highlights og har krydret den med to af de sjældne 'Mads&Monopolet Følger Op', hvor Mads Steffensen tager ud og opsøger personer bag nogle af programmets mest berømte dilemmaer.

FacebookTwitter