Sophie Bremer bliver ny vært på ’DR2 Dagen’

Den hidtidige politiske reporter på TV 2 begynder i DR den 1. oktober og er i studiet fra november.

  • Ny vært på DR2 Dagen, Sophie Bremer (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Ny vært på DR2 Dagen, Sophie Bremer (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
1 / 2

Fra efteråret bliver Sophie Bremer ny vært på DR2’s nyhedsmagasin ’DR2 Dagen’, der sender hver dag mellem klokken 17.00 og 18.30.

29-årige Sophie Bremer kommer til DR, efter hun i tre år har været politisk reporter på TV 2. Her har hun primært været livereporter på TV 2 News, 19-Nyhederne og 22-Skammelsen.

”Vi er i gang med at styrke og reformatere ’DR2 Dagen’, til et skarpt redigeret nyhedsmagasin, der både er gennemslagskraftigt og giver stof til eftertanke. ’DR2 Dagen’ skal have færre, men skarpere historier, og så skal vi have tydeligt fokus på det nyhedsstof, som har et større samfundsperspektiv i sig og hvor der er holdninger, værdier og principper på spil,” siger DR2’s kanalchef Christoffer Guldbrandsen.

På ’DR2 Dagen’ bliver Sophie Bremer makker med den nuværende vært Henrik Lerche.

Redaktionschef Louise Puck fra ’DR2 Dagen’ siger:

”’DR2 Dagen’ skal kort sagt lægge kritisk og tankevækkende perspektiv på hele samfundet hver dag, og her kommer Sophie Bremer til at spille en afgørende rolle. Sophie er en fremragende journalist, og hun har allerede vist, at hun forstår at kombinere stærk faglighed med personlig gennemslagskraft. Sophie kommer til at styrke ’DR2 Dagen’s fokus på den vigtige samfundsdebat, og jeg er overbevist om, at hun vil gøre det med både kritisk kant og glimt i øjet.”

Har især beskæftiget sig med politisk journalistik

Sophie Bremer er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2012, og hun har både i sin praktiktid og bagefter primært beskæftiget sig med den politiske journalistik. Først på Ekstra Bladet og siden på TV 2, og den kommende ’DR2 Dagen’-vært har også fået de danske mediestuderendes pris, Kravlingprisen for en serie om DSB og en serie om DONG Energy i 2011. Selv siger Sophie Bremer om det nye job:

”Det er et stort ansvar at sætte sig i værtsstolen på ’DR2 Dagen’, men jeg var aldrig i tvivl, da jeg fik tilbudt jobbet. Jeg glæder mig meget til at blive en del af ’DR2 Dagen’s redaktion og være med til at udvikle programmet journalistisk, så det bliver et endnu stærkere nyhedsmagasin,” siger hun. I sin fritid har Sophie Bremer en forkærlighed for vand og det våde element. Hun er avanceret dykker, og hun var besætningsmedlem på sejlskibet ’Nordkaperen’ i Asien i 2009 og ’Disalagraptus’ i Stillehavet i 2014.