Antiglobetrotter - en rejsetrilogi på trods

Simon Kvamm bryder sig ikke om at rejse. For at udfordre sin egen magelighed har han sagt ja til at tage til Afrika. Han skal lave TV om ungdomskultur. Men det er ikke lutter lagkage.

Simon Kvamm bryder sig ikke om at rejse. For at udfordre sinegen magelighed har han sagt ja til at tage til Afrika. Han skallave TV om ungdomskultur. Men det er ikke lutter lagkage.

Det er første gang Simon er udenforEuropa/USA, og kulturchok og vanvittige kontraster står i kø for atkomme til. Det er ikke per definition kun eksotisk og spændende atvære på rejse - det er også sur røv og røv-trættende.

Antiglobetrotter er en rejsetrilogi, somkaster Simon Kvamm rundt i en manege bestående af dødelig alvor ogfalden på halen komik. Det er sushi og trøstesløs slum. Det er børnfødt med HIV, blandet med engelsk fodbold. I Antiglobetrotter erSimon i Kenya, Tanzania og Uganda. På overfladen handler det omskuespil, musik og radio – områder som Simon hjemmevandt styrer.Forskellen er bare, at han nu er på udebane...

Magelighedsmennesket Simon Kvamm bliver iførste program kastet ud i den afrikanske slum. På sin første dag iKenyas hovedstad Nairobi går han rundt med en teatertrup for atsætte plakater op i et slumkvarter. Plakater der reklamerer for etteaterstykke han selv er med i. Det handler om ’...at mankraftedermaneme ikke må gifte sin 13-årige datter væk. For det skerderude’. Truppens skuespillere bor selv i slummen og levertypisk for en dollar om dagen. Simon er indkvarteret 15 minutterderfra på et luksushotel.

I seriens andet afsnit mødes Simon Kvamm meden lokal gruppe hip hop’ere i det nordlige Tanzania. Ideen er at seom klicheen ’mødes i musikken’ også kan bruges her. Det holderhårdt, for mens Simon ikke dyrker improvisationens kunst er hiphopperne freestylere som stort set ikke øver sig. Uden strøm ogvarmt vand presses den danske antiglobetrotter ud hvor han ikkelængere synes det er sjovt. 

- Jeg vil helst bare hjem. Sådan lyderomkvædet stort set i tredje afsnit. Simon Kvamm er ikke i overskud,da han begiver sig ud på en længere køretur op i det nordligeUganda. Han skal lave et 15 minutters radioprogram til enradiostation, som har tre millioner lyttere. Menneskeligt bliverdet en krævende opgave for ham. Han skal følge to børn født medHIV, stille op til underholdende interview og samtidig være vært påAntiglobetrotter.

3 x 29 minutter, produceret af Easy Film for DR1.
Producer: Ole Tornbjerg
Tilrettelægger: Jan Bacher Dirchsen.

Første program sendes på DR1 lørdag d. 1/122007 kl. 13.45 med genudsendelse efterfølgende torsdag aften kl.23.45.