Bamse vender tilbage

Bamse og hele det originale hold bag er samlet igen – denne gang for at indspille en tv-film for første gang i Bamses historie.

  • Bamse, Kylling og Ælling samt hele det originale hold bag Bamse er atter samlet. Nu bliver Bamse til en tv-film med titlen 'Bamse møder den store verden', som kommer på DR Ramasjang til december. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Bamse, Kylling og Ælling samt hele det originale hold bag Bamse er atter samlet. Nu bliver Bamse til en tv-film med titlen 'Bamse møder den store verden', som kommer på DR Ramasjang til december. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Bamse, Kylling og Ælling samt hele det originale hold bag Bamse er atter samlet. De har slået pjalterne sammen igen for at lade Bamse gå ud i den store verden og møde helt nye eventyr. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Katrine Hauch-Fausbøll er instruktør og manuskriptforfatter bag Bamse, og hvis Bamse havde en mor, ville det være hende. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
1 / 4

Bamse, Kylling og Ælling samt hele det originale hold bag Bamse er atter samlet. De har slået pjalterne sammen igen for at lade Bamse gå ud i den store verden og møde helt nye eventyr. Nu bliver Bamse til en tv-film med titlen ’Bamse møder den store verden’, som kommer på DR Ramasjang til december.

Det originale Bamse-hold vender tilbage

Det er 35 år siden, at Bamse optrådte på tv for første gang. Siden er det blevet til mange timers børnefjernsyn på DR, og nu er tiden inde til, at Bamse går fra tv og over til et helt nyt format. Det er ikke kun Bamse og de andre velkendte figurer, som vender tilbage – det gør det originale tv-hold bag også. Det tæller blandt andre Katrine Hauch-Fausbøll, som manuskriptforfatter og instruktør, Søren Hauch-Fausbøll som Bamse, Brian Patterson som Kylling og Gitte Melgaard som Ælling og Snupse samt manuskriptforfatter. Derudover er de oprindelige fotografer, klippere, teknikere og musikere også samlede omkring den gamle hytte i Bamse-skoven.

Pelle Møller, redaktør for DR Ramasjang, fortæller om den nye tv-film:

”Ramasjang står jo på skuldrene af giganter, når det gælder indhold til de mindste – og nu vender en af de helt store tilbage. For mange af os har Bamse jo været med til at forme, inspirere og underholde i vores egen barndom, og flere af os har også set vores egne børns store glæde ved Bamses unikke fortællinger. På Ramasjang er vi derfor enormt stolte, begejstrede og rimelig starstrucked over, at Bamse, Kylling og resten af det originale hold vil skabe denne nye tv-film. Med tv-filmen ønsker vi at give alle danskere på tværs af generationer en udvidet oplevelse i selskab med deres yndlingsfigurer fra Ramasjang.”

Bamse som vi kender ham bedst

Selvom Bamse senest var på optagelse i 2009, så vil han i den nye fortælling fortsat være Bamse, som vi kender ham bedst. Skorstenen falder også ned, så det hele er, som det plejer – dog med overraskelser undervejs.

Bamse er i absolut topform og modigere end nogensinde før – så modig, at det bringer ham ud i den store verden, hvor han aldrig har været før. I hans møde med den store verden møder han Snupse plus de to, nye figurer Pandekagekonen og Danse-Alfen. De tre vil på hver deres måde lære Bamse vigtige lektier om mod, venskaber, forskellighed, tolerance og at udfordre sine grænser.

Katrine Hauch-Fausbøll er instruktør og manuskriptforfatter bag Bamse, og hvis Bamse havde en mor, ville det være hende. Hun er spændt på at komme i gang med optagelserne, som snart skydes i gang, og hun siger om sit arbejde med den nye fortælling:

”Jeg har arbejdet med Bamse i 35 år, og det er første gang, Bamse ikke følges med sine to bedste venner Kylling og Ælling ud på en farefuld færd. Og det er både anderledes for dem og for mig. Men det er utroligt interessant og sjovt, at lade Bamse gå ud i den store verden, og at bringe de to nye figurer ind i Bamses univers. Det bidrager til at vise både nogle velkendte og nye sider af Bamse – nogle sider, som jeg er sikker på, børnene vil holde af.”

Tv-film folder større fortællinger ud

’Bamse møder den store verden’ er en tv-film, som er et nyt format, DR Ramasjang har udviklet for at give børnene en udvidet oplevelse med deres yndlingsfigurer. Tv-filmen har en varighed på omkring time, som skal styrke og give mere plads til DRs velkendte børneuniverser, fortæller redaktør for DR Ramasjang, Pelle Møller, og uddyber:

”DR Ramasjang er i konstant udvikling, hvor vi udfordrer og udforsker, hvad figurerne kan. Med en tv-film med Bamse vil vi gerne folde en større fortælling ud, hvor formålet er sende ham på nye eventyr, som giver plads til nye sider af ham. Jeg kan samtidig løfter sløret for, at der er planer om flere tv-film med andre af DR Ramasjangs figurer på vej.”

Pressen inviteres med en tur i skoven

Onsdag den 27. september klokken 12 til 14 inviterer DR pressen med på set-besøg i Bamse-skoven uden for København. Her vil der være mulighed for at følge prøverne plus interviewe og tage billeder af holdet bag.

Tilmelding er nødvendigt, da der er begrænsede pladser, og det er ikke muligt at tage børnereportere med.

Tilmeldingen skal ske senest fredag den 22. september klokken 12 via mail til Sarah Cecilie Simone Hansen fra DR Presse på sarh@dr.dk. Derefter vil tilmeldte modtage en mail med uddybende informationer om set-besøget.