Banditten - dansk dokumentar i 'Dokumania'

Dokumentaren 'Banditten' har fulgt Eriks kamp for både at komme ud af kriminalitet og hjælpe børnene med ikke at følge i fars fodspor. En kamp, der viser sig meget svær.

I tre år har dokumentaren 'Banditten' fulgt Eriks kamp for at komme ud af kriminalitet. En kamp, der viser sig mere end almindelig svær.

Erik er voldsmand, narkohandler og familiefar, og netop kommet ud af fængslet efter en dom på fem år. Nu vil han lægge sit liv om for at redde sine sønner fra at blive som sig selv.

Vinder eller taber?

Mette Korsgaard, der også er instruktøren bag forårets dokumentarfilm 'Min barndom i helvede', har gennem mere end tre år fulgt Eriks op- og nedture.

Optagelser starter i februar 2009, da den dengang 42-årige Erik bliver løsladt fra Statsfængslet i Kragskovhede. Udenfor venter hans kæreste og sammen kører de ned igennem Jylland for at hente Eriks to sønner på henholdsvis 4 og 17 år. Erik er nervøs for, hvad fremtiden vil bringe udenfor fængslet, men fast besluttet på, at det er slut med at være kriminel.

Men som mange andre kriminelle er Erik en taber i den normale verden og for stolt til at modtage gode råd. Han har langt større muligheder for at blive en vinder i den kriminelle verden, hvor han i forvejen har masser af erfaring og et solidt netværk.

Fortiden indhenter ham, og denne gang tager han sin ældste søn med.

  E-mail-adresse: mettekorsgaard@gmail.com   Telfonnummer: 60171387   Navn: Mette Korsgaard   Titel: Dokumentarist Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter