’Bedrag’ vender tilbage med et brag

’Bedrag III’ tager os tæt på bandekrig på Nørrebro og hvidvaskning af penge i danske banker, når DR’s dramaserie har sæsonpremiere søndag den 6. januar klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

  • ’Bedrag III’ tager os tæt på bandekrig på Nørrebro og hvidvaskning af penge i danske banker, når DR’s dramaserie har sæsonpremiere søndag den 6. januar klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Her ses hovedrollerne Nicky (Esben Smed), Alf (Thomas Hwan) og Anna (Maria Rich). (Foto: Thomas Howalt Andersen / Danni Riddertoft)
  • ’Bedrag III’ tager os tæt på bandekrig på Nørrebro og hvidvaskning af penge i danske banker, når DR’s dramaserie har sæsonpremiere søndag den 6. januar klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Her ses hovedrollerne Nicky (Esben Smed), Alf (Thomas Hwan) og Anna (Maria Rich). (Foto: Thomas Howalt Andersen / Danni Riddertoft)
  • ’Bedrag III’ tager os tæt på bandekrig på Nørrebro og hvidvaskning af penge i danske banker, når DR’s dramaserie har sæsonpremiere søndag den 6. januar klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Her ses hovedrollerne Nicky (Esben Smed), Alf (Thomas Hwan) og Anna (Maria Rich). (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  • ’Bedrag III’ tager os tæt på bandekrig på Nørrebro og hvidvaskning af penge i danske banker, når DR’s dramaserie har sæsonpremiere søndag den 6. januar klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Her ses hovedrollerne Nicky (Esben Smed), Alf (Thomas Hwan) og Anna (Maria Rich) samt hovedforfatter Jeppe Gjervig Gram. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 4

Alf og Nicky brager sammen i den nye sæson af ’Bedrag’, som på én gang er en fortsættelse - og noget helt nyt. Serien katapulterer de to karakterer ind i en helt ny pengearena – hashpengenes verden. Sæsonen følger de beskidte kontanters rejse gennem byen, fra parkernes pushere over Nørrebrogades vekselbureauer, ind i bankerne og ud af landet. Her træder efterforskeren Alf og den tidligere mekaniker Nicky for alvor i forgrunden, når de kommer på voldsom kollisionskurs midt i et af den organiserede kriminalitets mest lukrative pengekredsløb.

Den enorme hashindustri ville ikke eksistere uden et systematisk netværk af tilsyneladende pæne pengemennesker, og her møder vi den garvede bankrådgiver, Anna. En hengiven bankansat, som bliver forbigået én gang for meget, og som med et desperat motiv, samt en unik bankviden, ender som hvidvasker i det kriminelle miljø.

Grådighedens magt er stadig omdrejningspunktet i tredje sæson af ’Bedrag’. Ligesom Nicky og Alf, sidder Anna fast i livet og motiveres af ønsket om at ændre sin livssituation, men alle tre rives de skånselsløst ind i den eskalerende bandekrig om hashterritorier, penge, liv og død. Ensomme Nicky, PTSD-ramte Alf og den forbigåede Anna kommer i ’Bedrag’ sæson tre til at tage voldsomme valg i jagten på et meningsfyldt liv, hvor de får, hvad de føler, de har fortjent.

Om kap med virkeligheden

Omdrejningspunktet i sæson tre af ’Bedrag’ er hvidvaskning af penge og bandekrig, som i den grad er hyperaktuelt. I Danmark har der den senere tid været bandeopgør på Nørrebro, hvor serien har sit udgangspunkt, samtidig med at den ene hvidvaskskandale efter den anden har taget overskrifter. De to ting er på mange måder tæt forbundent, og er et uløseligt og aktuelt samfundsdilemma – for hvad stiller man op med salg af hash og dets pengekredsløb, som ikke forsvinder, uanset politiets årelange indsats?

Jeppe Gjervig Gram, hovedforfatter til alle tre sæsoner af ’Bedrag’, siger om tilblivelsen af den kommende sæson:

”Det har føltes som om, vi skrev om kap med virkeligheden til sæson tre af ’Bedrag’. I de første to sæsoner jagtede vi banditter i habitter og erhvervssvindlere i dyre direktørkontorer, men der er et andet kriminelt pengekredsløb, jeg siden første sæson har drømt om at udforske: de organiserede kriminelles penge. Inspiration til sæsonen havde vi oprindeligt fundet i en enorm hvidvasksag mod en af verdens største banker, som systematisk vaskede milliarder for narkokarteller. Og jo dybere vi fik gravet os ned i de danske forhold, jo mere gik det op for os, hvor højaktuel vores tredje sæson var – og det har været helt unikt og spændende at skrive om kap med tiden.”

Tre karakterer, én fortælling

I Bedrags univers bliver der ikke spurgt: Hvem har gjort det? Men snarere: Hvordan kan det lade sig gøre at blive ved? Serien handler om grådigheden og selvbedraget i os alle. Vi er gode til at overbevise os selv om, at det vi gør, er det rigtige. Hovedkaraktererne i ’Bedrag’ jagter alle et meningsfyldt liv, hvor de får, hvad de føler, de har fortjent – men de må i løbet af serien sande, at græsset ikke altid er grønnere på den anden side.

De tre hovedkarakterer er Esben Smed, som spiller den kriminelle Nicky, og Thomas Hwan som spiller politibetjenten Alf, som begge er velkendte karakterer fra de to foregående sæsoner. De får selskab af den helt nye karakter Anna, som er bankrådgiver og bliver spillet af Maria Rich. De tre hovedkarakterers fortællinger bliver til én i den tredje og sidste sæson af ’Bedrag’.

Maria Rich om 'Bedrag III' og sin rolle som bankrådgiveren Anna:

”Det er både berigende og udfordrende at komme ind Bedrags univers, og at komme så tæt på det kriminelle miljø, som min karakter Anna bevæger sig ud i. 'Bedrag III' er en fortælling, som kommer meget tæt på virkeligheden, men i fiktionens verden har vi det privilegium, at vi kan sætte det hele på spidsen og undersøge de forskellige små skridt, der pludselig udgør en kriminel løbebane. Når vi levendegør det med krop og sjæl, vil seerne nok sidde tilbage med, at helte ikke bare er helte, og banditter bare er banditter – alle karaktererne er mennesker, som vi kender. Min karakter Anna er også én, vi alle sammen kan genkende, og for mig har det været spændende at spille hende, lave et helt års karakterarbejde, og udvikle en så facetteret en karakter som Anne Berg Hansen.”

Thomas Hwan om tredje sæson af 'Bedrag' og rollen som Alf:

“Jeg synes, vi i tredje sæson af ’Bedrag’ kommer tættere på hverdagen og virkeligheden end tidligere, hvilket gør historien mere vedkommende og hård. Det skær af aktualitet, som vi har optaget ’Bedrag’ gennem, har jo nærmest været overhalet af virkeligheden flere gange – og jeg synes, at den bevidsthed findes, når man ser serien. For mig har det været spændende først og fremmest at portrættere den helt almindelige fyr, som på grund af livets omstændigheder pludselig befinder sig på kanten af sin egen tilværelse. For hvordan dealer man med livet, når man bare prøver at passe sit job, selv når det ser allermest umuligt ud? Dét har især været interessant at finde frem i karakteren i sæson tre af ’Bedrag’.”

Bedrag III har premiere på DR1 og DRTV klokken 20.00 søndag den 6. januar, og allerede nu kan du se hele sæson ét og to af ’Bedrag’ på DRTV.

Øvrige roller: Marijana Jankovic, Esben Dalgaard, Marie Askehave, Olaf Johannessen, Peter Gilsfort, Dulfi Al-Jabouri, Ali Sivandi, Nedim Yasar, Özlem Saglanmak, Jacob Hauberg Lohmann, Mia Jexen og Rudi Køhnke.

Producenter: Caroline Schlüter, Jacob Jarek og Anders Toft Andersen

Instruktører: Søren Balle, Milad Alami, Gustav Möller, Samanou Sahlstrøm og Frederik Louis Hviid

Episodeforfattere: Jenny Lund Madsen og Adam August

Bedrag III