Beethoven møder tysk electronica i Radiohusets Koncertsal

De tyske multimediekunstnere Rechenzentrum lader i projektet ’Emperor Remixed’ Beethoven krydses af tysk electronica. Projektet præsenteres i forbindelse med årets Natfilmfestival i Radiohusets Koncertsal. Også i Den 11. Time på DR2 og på dr.dk/lyttilnyt kan man møde det helt særlige projekt.

  • Rechenzentrum (Foto: PR foto © Type 1)
  • Rechenzentrum (Foto: PR foto © Type 1)
1 / 2

De tyske multimediekunstnere Rechenzentrum lader i projektet’Emperor Remixed’ Beethoven krydses af tysk electronica. Projektetpræsenteres i forbindelse med årets Natfilmfestival i RadiohusetsKoncertsal. Også i Den 11. Time på DR2 og på dr.dk/lyttilnyt kanman møde det helt særlige projekt.

Normalt genlyder Radiohusets Koncertsal af denypperligste klassiske musik, serveret af bl.a. DRRadiosymfoniorkestret og DR RadioUnderholdningsOrkestret. Men 4.april vil den gamle sal danne rammer om noget, som med garantialdrig før er set eller hørt i salens 63-årige historie: Beethovenspompøse 5. Klaverkoncert (kaldet ’Kejserkoncerten’) bliver udsatfor en original og uforglemmelig nyfortolkning i kombination medelektronisk musik og film, af de tyske multimedie-kunstnereRechenzentrum.

Den tyske pianist Ueli Wiget spillerklaverdelen af koncerten, mens orkesterdelen udfyldes afRechenzentrum og deres eksplosion af elektronisk musik.Sammenstødet mellem det klassiske instrument og de elektroniskproducerede lyde giver en helt særlig oplevelse, som suppleres afet abstrakt visuelt show, der mixes live og vises på et kæmpelærred, som en del af værket. ’Emperor Remixed’ er en overvældende totaloplevelse, som har fåetanmeldere over hele verden til at finde de helt store roserfrem.

Allerede ugen inden koncerten kanRechenzentrum opleves i Den 11. Time på DR2 (31. marts kl. 23.00).Og på dr.dk/lyttilnyt kan man læse mere om projektet og høreeksempler på musikken. Efter koncerten vil der blive lagt klip frakoncerten ud på dr.dk/lyttilnyt.

Rechenzentrum iRadiohusets Koncertsal

Rechenzentrum: ’EmperorRemixed’

4. april 2008 Radiohusets Koncertsal Kl. 21.00 (dørene åbnes kl. 20.00) Pris: 99,-

Billetter via BilletNet.dk

Den 11. Time, DR2, 31. marts kl. 23.00

Læs mere på: dr.dk/lyttilnyt rechenzentrum.org myspace.com/rechenzentrum natfilm.dk

 

Facebook
Twitter