Belejringen af Nørrebro

Radiodrama præsenterer ’Belejringen’. En ny dokumentarisk dramaserie skrevet og instrueret af Mikkel Clausen, der blandt andet har Kira Skov med på rollelisten.

  • Kira Skov spiller en af hovedrollerne i Radio Dramas dokumentariske dramaserie 'Belejringen'. (Foto: Heine Hansen © Type 1)
  • Kira Skov spiller en af hovedrollerne i Radio Dramas dokumentariske dramaserie 'Belejringen'. (Foto: Heine Hansen © Type 1)
1 / 2

Radiodrama præsenterer 'Belejringen'. En ny dokumentarisk dramaserie skrevet og instrueret af Mikkel Clausen, som tidligere har stået bag andre dramaserier i dokumentarstil som 'Efterskælv' og 'De Kom Hjem'.

Han er også manden bag P1-radiodokumentar-serier som 'Dubais Danske Damer' og 'P1 i Pattaya'.

Sarajevo & Leningrad

'Belejringen' har hentet sin inspiration fra virkelighedens belejringer. For 20 år siden - i foråret 1992 - blev Sarajevo belejret af serbiske styrker. En belejring, der ikke alene blev den længste i nyere europæisk historie, men også en del  af de værste forbrydelser Europa har oplevet siden anden verdenskrig. Fra 1941-44 blev Leningrad, i dag Sankt Petersborg, omringet af tyske tropper, og oplevede en grusom 900 dage lang belejring. Med inspiration fra beretninger fra både Sarajevo og Leningrads civil-befolkning, er 'Belejringen' en dramatisering af hvordan mænd, kvinder & børn overlever en belejrings sult, kulde, angst og isolation.

Handling

I en nær fremtid er Indre Nørrebro blevet belejret. En række uroligheder er kulmineret i et attentat på Dronning Louises Bro. Derfor har regeringen iværksat den belejring, der nu afskærer bydelen fra resten af København. Området defineres som 'Den Sorte Firkant': Peblingesøen mod øst til jagtvej i vest, Åboulevarden i syd og Nørrebrogade i nord. Området er tungt bevogtet og overvåget af dansk politi, og alle veje er spærret af bevæbnede check-points. Forsyninger af fødevarer, rent drikkevand, strøm og varme har længe været ustabile, og der er tilbagevendende rapporter om snigskytter.

Igennem fire afsluttede episoder følger vi fire forskellige skæbner; den desillusionerede snigskytte på taget, teenage-pigen med ansvaret for sin sultne lillebror, musikeren der insisterer på at afholde en koncert, og moren der forsøger at få sin datter ud af det belejrede område.

Medvirkende

Blandt de medvirkende er: Anders Hove, Carsten Bjørnlund, Neel Rønholt og sangerinden Kira Skov.

Første afsnit af Belejringen sendes onsdag den 9. maj på P1 kl. 11.03.

  E-mail-adresse: thj@dr.dk   Telfonnummer: 24214516   Afdeling: DR Fiktion   Navn: Thomas Hedemann   Titel: Producent Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter