Clement Direkte - grænseoverskridende talkshow på DR2

Clement Kjersgaard er vært i et nyt direkte late-night talkshow hver fredag aften på DR2. Programmet blander kritisk journalistik med satire og forsøger med sin udfordrende og provokerende facon at komme ud over høflighedsbarrieren.

  • Clement Kjersgaard er vært i et nyt direkte late-night talkshow hver fredag aften på DR2. Programmet blander kritisk journalistik med satire. I "Huxis rapport" går Clements faste side-kick Huxi backstage på den politiske scene eller til pressemøder. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Clement Kjersgaard er vært i et nyt direkte late-night talkshow hver fredag aften på DR2. Programmet blander kritisk journalistik med satire. I "Huxis rapport" går Clements faste side-kick Huxi backstage på den politiske scene eller til pressemøder. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

Clement Kjersgaard er vært i et nyt direkte late-night talkshowhver fredag aften på DR2. Programmet blander kritisk journalistikmed satire og forsøger med sin udfordrende og provokerende facon atkomme ud over høflighedsbarrieren.

Fredag 2. september har DR2 premiere på”Clement Direkte” - et nyt late-night talkshow med Clement BehrendtKjersgaard som vært. I et dristigt og begavet program blandeskritisk journalistik og dybdegående interviews med satire. Showetvil være internationalt orienteret og således invitere gæster frabåde Danmark og udlandet - fra politikere og statsmænd tilskuespillere og forfattere.

Guddommelige gæster

HvorvidtClement Kjersgaard taler med Gud må indtil videre stå hen i detuvisse. Men sikkert og vist er det i hvert fald, at Clement i hvertprogram, foran det indbudte publikum, taler med ugens største navneindenfor politik og populærkultur. Det gælder personer, der hargjort sig positivt eller negativt bemærket i den forløbne uge, menogså "evigt aktuelle" gæster - blandt dem en perlerække af de mestprominente profiler i den danske offentlighed. På besøg kommer ogsåbåde indenlandske og udenlandske kunstnere med aktuelle udgivelserog premierer indenfor film, musik, teater eller lignende.

Blandt de gæster, man kan se frem til at mødei de kommende programmer, er blandt andre: Pia Kjærsgaard, PeterBrixtofte, Helena Christensen, Lise Nørgaard, Kasper Winding, KlausRifbjerg, Henrik Qvortup, Saseline og Jes Dorph-Petersen. Blandt deudenlandske gæster kan man glæde sig til bl.a. Gavin De Graw,Robyn, og Katie Melua.

Kendte interviewer kendte

Forudenugens gæster byder hvert program også på et par faste indslag. I”Huxis rapport” går Clements faste side-kick Huxi backstagepå den politiske scene eller til pressemøder og leverer en aktuelkommentar eller fræk vinkling på noget fra den pågældende uge.

I ”celeb-on-celeb” er det kendte, derinterviewer kendte. Her sendes en kendt dansker ud for atinterviewe en verdensstjerne på besøg i København, som ikke harmulighed for at være live i studiet.

Ud overhøflighedsbarrieren

”Clement Direkte” er inspireret afklassisk amerikansk talkshow, hvilket bl.a. afspejles iscenografiens kobbervæg med Københavns skyline i vinduet. Menfolkene bag programmet har på forhånd droppet tanken om det”klassiske” interview. I stedet satser man på et frækt oggrænseoverskridende program. Et program, der på begavet,provokerende og humoristisk vis udfordrer ens forestillinger om,hvad et talkshow er og bør være.

- Jeg håber, at showet vil vise Clement, somvi ikke tidligere har set ham på DR. Han viser sig jo at have enfantastisk humor - og et stort talent for at skrive ”nyhedsagtig”satire - altså om aktuelle emner. Han er meget skarp og anderledestænkende, og det må seerne såvel som gæsterne meget gerne kunnemærke. Vi vil godt ud over høflighedsbarrieren, siger programmetsredaktør, Cathrine Gyldensted. 

Clement Direkte sendes live fra TV-Byensstudie 1, hver fredag kl. 21.50 fra 2. september.

Clement Behrendt Kjersgaard (f. 1975) erstudent fra Hong Kong, uddannet på universitetet i Oxford (ifilosofi, politik og økonomi) og BA i statskundskab fra København.Han er grundlægger af Nyhedsmagasinet RÆSON, kommentator ogforedragsholder. For DR2 har han bl.a. været vært på detprisbelønnede samtaleprogram "Tal med Gud", "Deadline", oginterviewet Desmond Tutu.

 

Facebook
Twitter