Concerto Copenhagen afsløret som årets P2 Kunstner 2022

Barokorkestret og dets kunstneriske leder Lars Ulrik Mortensen bliver P2 Kunstner 2022. Det fejres blandt andet med en festkoncert ved P2 Prisen den 4. februar næste år.

  • Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen bliver P2 Kunstner 2022. (© LESS foto)
  • Concerto Copenhagen bliver årets P2 Kunstner 2022. (© Ditte Valente)
  • Chefdirigent Lars Ulrik Mortensen fra Concerto Copenhagen, der bliver årets P2 Kunstner 2022. (© LESS foto)
1 / 3

I flere årtier har barokorkestret Concerto Copenhagen og deres kunstneriske leder, Lars Ulrik Mortensen, sat nye standarder i hele Skandinavien for opførelsen af klassisk musik fra barokken og senere. Samtidig har orkestrets medlemmer spillet musikken på de instrumenter, musikken oprindeligt er komponeret på.

Det bliver der også rig lejlighed til i 2022, for da får P2’s lyttere en ganske særlig mulighed for at lytte ekstra meget til barokorkestret. Fredag kan DR offentliggøre, at Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen bliver P2 Kunstner 2022 og dermed får særlig opmærksomhed af P2 gennem hele året.

Den officielle udnævnelse sker, når P2 Prisen 2022 bliver afviklet fredag den 4. februar 2022 i DR Koncerthuset, hvor Concerto Copenhagen kvitterer med en festkoncert med farverig og festlig barokmusik. Til koncerten har Lars Ulrik Mortensen arrangeret fransk musik af Marc-Antoine Charpentier, der viser barokken fra sin mest farverige og overdådige side. Det følges op af en dansesuite af Jean-Phillippe Rameau, opkaldt efter vestenvinden Zefyr, inden koncerten slutter med et af barokkens mest populære værker: Georg Friedrich Händels Suite fra ’Watermusic’.

Har mod og originalitet

Chefen for P2, Kim Bohr, siger i forbindelse med udnævnelsen af P2 Kunstner 2022:

- Det er en stor fornøjelse for P2 at give prisen til Concerto Copenhagen og deres kunstneriske leder Lars Ulrik Mortensen. Det er et fremragende musikalsk kollektiv, der gennem mange år med musikalsk mod og originalitet har bidraget til, at Danmarks navn står så stærkt i den internationale musikalske verden. P2 vil bruge året på at sætte fokus på Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensens virke - både gennem koncerttransmissioner og gennem den levende musikformidling, der også er kanalens særkende. Jeg ønsker hele ensemblet og Lars Ulrik Mortensen hjerteligt tillykke med prisen. Vi glæder os til samarbejdet, siger han.

Der bliver allerede mulighed for at tyvstarte med at lytte til Concerto Copenhagen, når Concerto Copenhagens 30-års jubilæumskoncert sendes som ’P2 Koncerten’ på mandag, den 29. november klokken 19.20. Koncerten er en optagelse fra denne weekends særkoncert i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek i København.

Om udnævnelsen til P2 Kunstner 2022 siger dirigent Lars Ulrik Mortensen fra Concerto Copenhagen:

- Jeg tror, at udnævnelsen som P2 Kunstner 2022 kan få enorm stor betydning for os, fordi vi i løbet af året sammen med DR planlægger en række koncertaktiviteter, der sætter fokus på vores tidløse klangideal og særlige repertoire. Det er et klap på skulderen og en accept af, at det vi gør har en betydning for et moderne publikum og for dansk musik som helhed.

Flere priser uddeles til februar

Ved P2 Prisen 2022 i DR Koncerthuset den 4. februar bliver det P2-vært Stine Rosengren, som leder publikum igennem aftenens prisfest. Her skal der også findes modtagere til andre priser til end årets P2 Kunstner.

’Årets klassiske begivenhed’ skal findes, ligesom P2 Talentprisen, P2 Ildsjæleprisen og prisen til ’Årets Album’ skal uddeles.

P2’s lyttere bliver stærkt involveret i nogle af afgørelserne. Fra den 3. januar 2022 kan lytterne nominere kandidater til P2 Ildsjæleprisen, ligesom der også senere bliver mulighed for at være med til at afgøre, hvad der var den bedste klassiske udgivelse i året, der gik.

Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen tager over som P2 Kunstner efter komponisten Bent Sørensen, der er det i 2021 – for øvrigt som den første komponist nogen sinde.

Efterhånden er det en over 20 år lang tradition, at DR udnævner en P2 Kunstner, som kanalen så har særligt fokus på gennem et helt år.

FacebookTwitter