Daddy Day Care - Eddie Murphy passer børn

Han er rapkæftet som få, og hans grinende charme og livsappetit kan besejre de fleste. Men kan Eddie Murphy hamle op med en hel flok uvorne unger?

Han er rapkæftet som få, og hans grinende charme og livsappetit kan besejre de fleste. Men kan Eddie Murphy hamle op med en hel flok uvorne unger?

Den sorte superstjerne Eddie Murphy var helt ukendt for det europæiske biografpublikum, da han som 21-årig var lige ved at stjæle billedet fra Nick Nolte i sin debutfilm '48 timer'. Hans gavflabefacon med de hurtige vittigheder gjorde ham straks til en publikumsyndling, en position, der blev yderligere forstærket af den næste film, 'Bossen og bumsen'.

Men den helt overvældende succes fik han to år efter debuten med en skræddersyet rolle som rapkæftet strømer på udebane. 'Frækkere end politiet tillader' bragte Eddie Murphy til tops som den mest populære filmentertainer i USA. Filmen blev en gigantisk succes, også internationalt, og blev fulgt op af yderligere to actionkomedier om den durkdrevne Detroit-betjent Axel Foley, der slipper sine gadedrengemanerer løs i Los Angeles' elegante Beverly Hills-kvarter.

Afdæmpet Eddie

Murphys grænseløse energi og ukuelige frimodighed fejrer stadig triumfer på lærredet. Også når han blot er en stemme, som i 'Shrek'-filmene, hvor han lægger røst til filmenes motormund af et æsel.

I familiefilmen 'Daddy Day Care' er det dog en lidt mere afdæmpet Eddie Murphy, som seerne kan opleve. Her spiller han det travle karrieremenneske Charlie, der har svært ved at afse tid til sine børn. Det samme gælder hans kollega og gode ven Phil (spillet af Jeff Garlin), men alt ændrer sig, da begge bliver fyret. Pludselig har de to venner masser af tid til at passe ungerne, og det giver Charlie en ide. Hvorfor ikke blive dagplejefar? Hvis Charlie og Phil kan passe to småbørn, kan de vel også passe ti. Hvor svært kan det være?

Faktisk en hel del sværere, end Charlie og Phil forestiller sig. Det er sin sag at passe en flok rollinger, men efterhånden får makkerparret alligevel styr på tingene - endda i en sådan grad, at rigtig mange forældre får mod på at overlade deres børn til dem. Det skaffer så til gengæld Charlie og Phil et nyt problem på halsen. De to venner er nemlig ved at udkonkurrere det nærliggende luksusdagplejecenter. Det bestyres af den frygtede miss Harridan (Anjelica Huston) - og hun finder sig ikke i den uventede konkurrence.

Filmen samsendes af DR1 og DR HD.

1. Frank Sloth Christiansen Pressekontakt: Yderligere oplysninger

FacebookTwitter