Danish Music Awards til DR

DR bliver ny mediepartner for Danish Music Awards. DR og IFPI Danmark har netop indgået en samarbejdsaftale, som betyder, at DMA fremover samler alle sine medieaktiviteter hos DR.

  • Kashmir besøger Carsten Holm i P3 Rock søndag 2. marts hvor de præsenterer deres nye album, som udkommer dag efter. (Foto: Sony Music © Type 1)
  • Sanger og sangskriver Tim Christensen blev landskendt fra den ene dag til den anden da han skrev titelmelodien til TV serien Nikolaj og Julie. (Foto: EMI © Type 1)
  • Svedbankens cd - en svedig sag, garneret med Chris' mangfoldige dårlige undskyldninger & sygemeldinger. (Foto: Spild af Tid © Type 1)
1 / 3

DR bliver ny mediepartner for Danish Music Awards. DR og IFPIDanmark har netop indgået en samarbejdsaftale, som betyder, at DMAfremover samler alle sine medieaktiviteter hos DR.

Danish Music Awards vil for fremtiden fokusereudelukkende på dansk musik.

DR har altid spillet en vigtig rolle iformidlingen af dansk kunst, kultur og musik, og DRs radiokanalerP3 og P4 er de vigtigste medieaktører i forbindelse med lancering,profilering og formidling af nye kunstnere og ny musik. Somarnested for en række af de senere års danske musiksucceser på detinternationale marked, er det derfor kun naturligt, at det bliverDR, som fremover præsenterer DMA. 

- Fra IFPIs sider ønsker vi at understøttemangfoldigheden i dansk musikliv, hvilket er helt i tråd med DRsegen målsætning. Vi har i højere grad ønsket et samlet udtryk påbåde radio, tv og online, der ikke alene sikrer kvaliteten ogseriøsiteten i formidlingen af dansk musik, men som også udtrykkerden genremæssige bredde og musikalske dybde. I forvejen samarbejdervi med DR om vores andre DMA-priser inden for klassisk musik, folkog jazz, og derfor er DR et både logisk og fornuftigt valg, sigerIFPI Danmarks formand, Michael Ritto, der tilføjer:

- Aftalen åbner nogle interessanteperspektiver for DMA og for dansk musik i det hele taget, og jegser frem til et spændende og frugtbart samarbejde med DR, sigerMichael Ritto.

Skal være bredtappellerende

DR råder med P3 og P4 over landets to størsteradiokanaler. Kombineret med DR1 og DR2 samt landets næststørsteinternetportal, kan DR som ingen andre medier løfte opgaven med atgøre DMA til en bredt appellerende begivenhed, der rummer bådeglamour og folkelighed, historie og fremtid. Samtidig erarrangementet også sikret den bredest mulige dækning og synergi påtværs af alle medier.

Glædeligt valg

IFPI's valg af DR er både glædeligt ognaturligt, mener DRs radiodirektør Leif Lønsmann:

 - DR og musiklivet er kulturpolitisketvillinger, og det er glædeligt - og naturligt - at visammen løfter en af dansk musiklivs største manifestationer. Med DRsom partner kommer begivenheden ud til millioner af danskeradiolyttere på P3.

Også DR 1-chef Lars Grarup er tilfreds:

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedesos at få denne aftale i stand. Vi har i forvejen de storemusikalske begivenheder MGP - De unges Melodi Grand Prix og detdanske Melodi Grand Prix. Når vi nu også får DMA, sikrer vi os såat sige den sidste sten i samlingen for at kunne være bredtdækkende med musik på tv. Vores ungdomsmusikprogram Boogie dækkerjo de fleste af de genrer, der er repræsenteret ved DMA, og detgiver os en fantastisk mulighed for at lægge op til og følge op påden største begivenhed i dansk musikliv, siger han.

Facebook
Twitter