Danmarks største fødegang

Ny dansk dokumentarserie følger livet på Danmarks største fødegang på Hvidovre Hospital.

I en ny serie følger DR Dokumentar livet på Hvidovre Hospital. Her fødes hver dag året rundt i gennemsnit, hvad der svarer til en dansk folkeskoleklasse. 

Veletablerede par, singlekvinder, rige og fattige – alle skal de omkring Hvidovre Hospital og Danmarks største fødegang.

Familier fra alle samfundslag

'Hjælp, vi skal føde' handler ikke kun om de fødende, men også om deres meget forskellige familier.

Bøsseparret Mikkel og Jens bliver kaldt til undsætning af Mikkels søster Kristine. Hun er ikke længere sammen med faderen, nu skal broderen og hans mand agere fødselshjælpere.

Anne Marie sidder i Folketinget for de Radikale og er vant til smerte, for hun er uofficielt Danmarks bedste i 200 km løb. Hendes mand er næsten færdiguddannet narkoselæge, så parret har alle forudsætninger for at stå fødslen igennem. Men den skal vise sig at blive alt andet end nem.

På Amager ved Camilla ikke, om hun kommer til at føde alene. Hendes mand er udsendt soldat i Afghanistan og forsøger at nå hjem i tide.

Jimmi er maler og har styr på det med spartling. Men nu har hans kæreste kraftige veer, og hvad er det så lige, man gør?

Tue skal være far for anden gang og kender turen, eller gør han? Instruksen fra kæresten er, at han helst ikke må trække vejret, mens hun føder.

Den perfekte fødsel findes kun på film

”Den perfekte fødsel findes kun på film”, som en af de medvirkende siger. Nogle af fødslerne udvikler sig uventet dramatisk, hvor det pludselig er et spørgsmål om liv og død.

 ’Hjælp vi skal føde’ er et rørende indblik i de vidunderlige, underfundige, forvirrende og angstfyldte timer før, under og efter en fødsel.  Med et kærligt glimt i øjet skildrer programmerne en række meget forskellige familier, der står midt i deres livs største øjeblik.

For jordemødrene og børnelægerne på Hvidovre Hospital er det hverdag. For de fødende og deres familier er det en oplevelse, de aldrig glemmer.

Tilrettelæggelse: Lisbet Barrett og Vibeke Heide-Jørgensen

'Hjælp vi skal føde' 1:6 kl 20.30 d. 24.01.12.