Dansk Melodi Grand Prix 2020 holdes i København

For første gang i mere end 15 år holdes Dansk Melodi Grand Prix i hovedstaden. Det bliver Royal Arena, som kommer til at danne rammen om det store musikshow, der finder sted lørdag den 7. marts 2020 klokken 20.00.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2020 - og dermed afløseren til Leonora, der i den kommende uge skal repræsentere Danmark ved årets Eurovision Song Contest, skal findes i Royal Arena i København næste år. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Mens den danske delegation lige nu befinder sig i Tel Aviv og forbereder sig til semifinalen til Eurovision 2019 torsdag den 16. maj, kan DR offentliggøre, at København bliver årets Grand Prix-by 2020.

Det er første gang siden 2002, at showet holdes i hovedstaden. Sidste gang lagde Cirkusbygningen rammen til det store musikshow – i år vil det være Royal Arena.

I København glæder overborgmester Frank Jensen sig over, at det danske Melodi Grand Prix lægger vejen forbi landets hovedstad til næste år.

- Melodi Grand Prix er en særlig del af vores kulturarv, som år efter år formår at samle danskerne på tværs af generationer og landsdele. Efter 17 år glæder vi os til at byde det danske Melodi Grand Prix velkommen tilbage i København til en kæmpe folkefest for både store og små, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).Samlende begivenhed Kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Å), siger:

- Ikke nok med, at Melodi Grand Prix er en musikalsk folkefest, så er det også en af de mest folkelige mangfoldighedsfester, vi har her til lands. At festen nu vender tilbage til København, er godt for både København og for Melodi Grand Prix.

Også DR’s direktør for Kultur, Børn & Unge Henrik Bo Nielsen er glad for, at showet i 2020 holdes i København.

- Melodi Grand Prix er en fantastisk samlende begivenhed, og jeg er sikker på, at Royal Arena og København bliver en fantastisk ramme om næste års Melodi Grand Prix. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg glæder mig meget – men mere kan jeg naturligvis ikke sige på nuværende tidspunkt.

Billetterne til en af Danmarks helt store musik- og TV-begivenheder er allerede blevet sat til salg nu, og man kan læse meget mere om dem på drbillet.dk.

Ugen inden holdes Børnenes MGP 2020 også i Royal Arena. Det er lørdag den 29. februar – men billetter hertil kommer først i salg til august.