Dansk Melodi Grand Prix - De største øjeblikke

I en ny bog tager Ole Tøpholm læserne på en nostalgisk rejse gennem forskellige stilarter, frisurer og tøjstil.

I en ny bog tager Ole Tøpholm læserne på en nostalgisk rejsegennem forskellige stilarter, frisurer og tøjstil.

Dansk Melodi Grand Prix er det ældste eksisterende tv-koncept iDanmark. Showet har samme formål i dag som i 1957, hvor DRinviterede til grandprix-fest første gang. Der er stadig en del påspil for de optrædende, og det handler stadig om ørehængere, flottesangstemmer, farverige garderober og perfekte sceneshow.

De største øjeblikke er en nostalgisk rejse gennem forskelligestilarter, frisurer og tøjstil. Den er et festligt og muntertgensyn med Mabel, Tommy Seebach og Debbie Cameron, Kirsten ogSøren, Birthe Kjær og alle de andre. Den er et neddyk i de størsteøjeblikke inden for Dansk Melodi Grand Prix, som snart får læserentil at nynne, mens grandprix-minder, fotografier af alle stjernerneog sjove anekdoter folder sig ud på siderne.

Fortæller ærligt

Her fortæller Grand Prix-stjerner ærligt om showet bagkulisserne. For det hele har selvfølgelig ikke været en fest; derhar været kriser, både dem, der drejer sig om tøj, styling og ikkemindst om danske fiaskoer og perioder med kritik og nedture.

Men Dansk Melodi Grand Prix har overlevet det hele.

Forfatteren

Ole Tøpholm (1977) har siden 2003 været ansat i DR Nyheder, og haner for tiden P3 Nyheders faste morgenvært i Go Morgen P3. Han er envaskeægte fan af Melodi Grand Prix. Og så bliver han ofte brugt imedierne, hvor han giver analyser af showet. I DR-regi har hanlavet spørgsmål til quizprogrammer om MGP, og i 2009-sæsonen harhan en fast klumme på dr.dk/grandprix.

Sendes 31. januar

Dansk Melodi Grand Prix 2009 bliver sendt på DR1 den 31. januar.Eurovision Song Contest finder sted den 12., 14. og 16. maj.