Danske Digtere på nettet

Danske Digtere er et helt nyt, trimedialt tilbud fra DR Undervisning, hvor den traditionelle lærebog kombineres med 8 levende tv-udsendelser og et interaktivt multimedie website med mere end 2000 minutters video og radio.

  • Suzanne Brøgger (Foto: Sisse Jarner- DR © Type 1)
  • Karen Blixen (Foto: DR © Type 1)
1 / 2

Danske Digtere er et helt nyt, trimedialt tilbud fra DRUndervisning, hvor den traditionelle lærebog kombineres med 8levende tv-udsendelser og et interaktivt multimedie website medmere end 2000 minutters video og radio.

Prisbelønnet afsæt

Danske lyrikere, dramatikere og historiefortællerefår atter liv i en omredigeret version af Liv Thomsens rosteog prisbelønnede serie Digtere, Divaer og Dogmebrødre, somførte os igennem det 20. århundredes danske kulturliv.

De nye udsendelser er inddelt i tidsperioder på 10-15 år, somformidles til os gennem så markante personligheder som Thit Jensen,Tom Kristensen og Dan Turell.

Forfatterne lever videre på www.dr.dk/danskedigtere, hvor de ien lang række klip fortæller om deres liv og virke og læser højt afegne værker.

Sitet er en mangfoldig kilde af informationer, som ud over denstore mængde klip forsyner elever og andre inter-esserede med enlang række unikke features. Det betyder, at man har adgang tiltv-manuskriptet, forfatter-biografier, boglister, opgaver – og etminileksikon, som er en dannelsesrejse i sig selv.

I samarbejde med DR har forlaget Alinea udgivet en bog dersupplerer tv-udsendelserne og websitet. Lærebogen tilbyder udvalgtetekster af de digtere, man møder på tv og net. Det trimediellesamspil giver et varieret og unikt undervisningsmateriale.

Målgruppen er folkeskolens ældste klasser, gymnasialeuddannelser og andre som har hang til den danske digtekunst.

Sendetider

Tv-udsendelserne til Danske Digtere bliver sendt på DR2 ommandagen kl. 19.15 og genudsendt den følgende søndag på DR1 kl.11.45

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk